Încă un complice al liderilor „Mafiei păcănelelor” din Sălaj a ajuns după gratii

Un tânăr din Zalău, Marius Buduşan, a fost arestat preventiv, în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie, pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de aderare la un grup de crimă organizată, infracţiuni informatice şi complicitate la evaziune fiscală.
Potrivit surselor judiciare, zălăuanul, în vârstă de 29 de ani, în calitate de manager al mai multor localuri din Zalău, în care se aflau aparate de jocuri de noroc de tip slot-machine, i-a ajutat pe ceilalţi membrii ai grupului să modifice aceste aparate, câştigurile rezultate erau împărţite cu ceilalţi membri.
Marius Buduşan a fost audiat în cursul zilei de marţi, 12 ianuarie, la sediul DIICOT Sălaj, ulterior dispunându-se reţinerea acestuia pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup de crimă organizată, infracţiuni informatice şi complicitate la evaziune fiscală. Tânărul a fost prezentat în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, instanţa admiţând-o şi dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.
„Până la finalizarea cercetărilor penale, inculpatul beneficiază în această fază de prezumţia de nevinovăţie”, au subliniat sursele judiciare.

Reamintim că grupul infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc a fost destructurat în 29 octombrie, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 96 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş. În urma acţiunii precizate, s-a dispus reţinerea, şi ulterior, arestarea preventivă a şapte persoane. Liderul grupului infracţional, respectiv Danco Stelian s-a prezentat la DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj în 31 octombrie, pentru audieri, întrucât în momentul constatării infracţiunii flagrante acesta se afla în oraşul Miami – SUA, în scop turistic, după cum au precizat anchetatorii. Bărbatul a fost reţinut pe o durată de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior, iar ulterior a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, ce a fost admisă de Tribunalul Sălaj duminică, 1 noiembrie. “În urma percheziţiei domiciliare efectuate la societatea administrată de inculpat a fost descoperit un seif în care au fost identificate următoarele sume de bani: 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi cantitatea de 561,66 grame aur. Aceste bunuri au fost indisponibilizate de către organul de urmărire penală până la soluţionarea cauzei. În continuare se vor efectua cercetări pentru stabilirea prejudiciului cauzat şi identificarea tuturor bunurilor provenite din desfăşurarea activităţilor infracţionale”, au concluzionat anchetatorii.
Grupul infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc a fost destructurat în 29 octombrie, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 96 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş. În urma acţiunii precizate, s-a dispus reţinerea, şi ulterior, arestarea preventivă a şapte persoane. Liderul grupului infracţional, respectiv Danco Stelian s-a prezentat la DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj în 31 octombrie, pentru audieri, întrucât în momentul constatării infracţiunii flagrante acesta se afla în oraşul Miami – SUA, în scop turistic, după cum au precizat anchetatorii. Bărbatul a fost reţinut pe o durată de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior, iar ulterior a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, ce a fost admisă de Tribunalul Sălaj duminică, 1 noiembrie. “În urma percheziţiei domiciliare efectuate la societatea administrată de inculpat a fost descoperit un seif în care au fost identificate următoarele sume de bani: 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi cantitatea de 561,66 grame aur. Aceste bunuri au fost indisponibilizate de către organul de urmărire penală până la soluţionarea cauzei. În continuare se vor efectua cercetări pentru stabilirea prejudiciului cauzat şi identificarea tuturor bunurilor provenite din desfăşurarea activităţilor infracţionale”, au concluzionat anchetatorii.

Alte articole

One Thought to “Încă un complice al liderilor „Mafiei păcănelelor” din Sălaj a ajuns după gratii”

  1. Anonim

    Bine ma ca pe Oviprod nu l-ati arestat !
    Bine ca pe Halmajan nu l-ati arestat !

Leave a Comment