Înaintări în grad și activități organizate de ISU Sălaj de Ziua Pompierilor

“Ziua de 13 Septembrie a fost şi va rămâne un reper major pentru pompierii români prin aducerea aminte a faptelor de arme săvârşite de pompierii militari, comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, cu propriul lor sânge au făcut dovada incontestabilă a curajului şi ataşamentului lor nestrămutat pentru apărarea idealurilor Revoluţiei, în bătălia din Dealul Spirii”, se arată într-un comunicat remis presei vineri de către conducerea ISU Sălaj.
În această zi de sărbătoare pentru pompierii români, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a organizat câteva activități menite să marcheze această importantă zi pentru salvatorii de vieți, pompierii.

La sediul unităţii, în cadrul unui ceremonial festiv la care au fost prezenţi prefectul judeţului, Florin Florian, dar şi reprezentanţi M.A.I. și ai structurilor teritoriale, au fost înaintate în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, şase cadre (un ofiţer şi cinci subofiţeri): de la gradul de căpitan la cel de maior Pop Ionuţ, de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant Fărcaş Adrian, Ghiuruţan Gabriel, Negrean Andrei, Rad Călin şi Vescan Dan Vasile. De asemenea pompierii sălăjeni au parcurs prin vizionarea unui film, file de istorie de la crearea primelor structuri de intervenţie şi până în prezent, fiind prezentate şi mesajele de felicitare adresate acestora. Pe Platoul Central din faţa Prefecturii Sălaj copiii dar și cei dornici să vadă tehnica ISU au participat, de asemenea, la o serie de activități organizate de instituție cu prilejul zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor.

Alte articole

2 Thoughts to “Înaintări în grad și activități organizate de ISU Sălaj de Ziua Pompierilor”

  1. Anonim

    Felicitări pompierilor, revoluţia de la 1848 chiar a fost revoluţie nu, lovitură de stat !

Leave a Comment