În Şimleu Silvaniei: parfumuri şi genţi contrafăcute, descoperite de poliţişti

Zeci de produse contrafăcute au fost retrase de la comercializare de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj de la două magazine din Şimleu Silvaniei. Acestea aveau la vânzare produse cu privire la care există suspiciunea că poartă sigla și denumirea unor mărci identice sau similare cu mărci înregistrate.

Astfel, polițiștii au dispus indisponibilizarea a 38 de cutii de jucării piese de construcții, suspecte a fi contrafăcute, a căror valoare de vânzare este de 2.200 de lei, dar şi 74 de parfumuri, 33 de genți și 54 de portofele, fiecare purtând sigla unor diferite mărci consacrate, a căror valoare de vânzare este de 23.000 de lei.

În cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de “punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Leave a Comment