În sfârşit! Încep lucrările de reabilitare a Casei Memoriale “Iuliu Maniu”

Graţie campaniei publice „Salvați istoria națională, Salvați Casa lui Iuliu Maniu” prin care  s-a reuşit strângerea a peste 70.000 de lei, cu ajutorul oamenilor cu suflet din ţară şi de peste hotare, începând de luni, 2 noiembrie, demarează lucrările de reabilitare la Casa Memorială „Iuliu Maniu“ din Bădăcin.

Suma este suficientă pentru refacerea fundaţiei, respectiv pentru subzidirea acesteia. Astfel, firma Euras, cea care se va ocupa de lucrările pentru refacerea fundației, va demara lucrările de luni, 2 noiembrie, care ar putea fi terminate în 23 noiembrie. Pentru începerea lucrărilor a pus umărul, târziu ce-i drept, chiar în al XII-lea ceas, şi primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, care a eliberat autorizaţia de construire. Potrivit preotului paroh de la Parohia greco-catolică Bădăcin, Cristian Borz, din cauza birocraţiei începerea lucrărilor a întârziat mai bine de două luni. ”Mai bine mai târziu decât niciodată şi, în sfârșit, după atâta timp pierdut, s-a găsit soluția salvatoare, primarul din Pericei obținând, și apreciem asta, în ceasul al 12-lea, avizul necesar, punând umărul, așa cum a promis la începutul campaniei, la salvarea casei lui Iuliu Maniu”, a precizat preotul. În continuare este nevoie de susţinere. Potrivit sursei citate, ultimii bani necesari demarării lucărilor de susţinere a fundaţiei Casei Memoriale „Iuliu Maniu“ din Bădăcin au venit din partea angajaţilor instituţiilor publice sălăjene, la apelul făcut de Instituţia Prefectului Sălaj. “Astfel, la peste șase luni de la demararea campaniei publice Salvaţi Istoria Naţională, Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin şi lansarea apelului în mass media locală, naţională şi internaţională, am reuşit să adunăm banii necesari demarării lucrărilor de susţinere a fundaţiei Casei lui Maniu, suma fiind de peste 70.000 de lei. Banii s-au strâns în urma unui număr de peste 100 de donaţii în lei, euro, dolari sau lire de la români din Sălaj, din ţară şi din străinătate, români din diferite categorii sociale, fundaţii, firme şi instituţii publice, români pentru care spiritul civic şi istoria naţională mai înseamnă ceva”, a adăugat preotul greco-catolic de la Bădăcin.

 

foto casa maniu

 

Cei care vor să sprijine în continuare această campanie pot contribui la salvarea casei de la Bădăcin, donând în conturile: Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400 Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.comdeschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei.

Leave a Comment