In memoriam Fejér Laszlo

O veste tristă pentru jurnalismul sălăjean, în această seară de decembrie plină de zăpadă. Decanul de vârstă a jurnaliștilor sălăjeni, Fejér Laszlo, a plecat pentru totdeauna dintre noi.

Fejér Laszlo a fost absolvent al Facultății de Filologie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj (1961), licențiat în limba și literatura maghiară. Profesor de limba maghiară la Școala Generală din Tileagd, județul Bihor (1961-1965). Între anii1965-1968 a fost redactor la ziarul Ifjúmunkás. Din anul 1968 a fost corespondent al ziarului Előre (din anul 1990 Romániai Magyar Szó) pentru județul Sălaj. În anul 1990 a fondat ziarul Szilágysági Szó, redactor-șef al ziarului Szilágyság (1990-1993). În perioada 1970-1992 a fost corespondent la Radio România și Radio Cluj, emisiunile în limba maghiară, a fost redactorul emisiunii de limba maghiară la Radio Transilvania (1996-2000). Fondator și redactor-șef al revistei culturale Hepehupa (din 2002). A fost membru fondator al cenaclului literar Zilahy Kiss Károly (1970-1974). A fost distins cu Premiul Pro Zilah (2002). Membru al Uniunii Muzeului Ardelean, al Societății Ziariștilor din România, al Asociației Culturale „Szilágy Társaság”, președintele Fundației „Kincs Gyula” din Zalău. A fost membru în Curatoriul Fundației „Szilágyság” din Zalău. A colaborat la ziarele Pulzus, Limes, Erdélyi Gazda, Magazin Sălăjean, Repere Transilvane.

Joi m-am văzut cu Laci la un pahar de vorbă. Jovial ca întotdeauna, plin de amintiri jurnalistice din vremuri de demult. Nimic nu prevestea plecarea lui. Dar într-o seară de decembrie, cu fulgi moi și lini, ai plecat. Frumos ca și iarna aceasta. Drum lin, prieten drag.

Daniel Mureșan

One Thought to “In memoriam Fejér Laszlo”

  1. Anonim

    Doamne, trista veste,
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Leave a Comment