În aşteptarea unei condamnări definitive, un zălăuan acuzat de trafic de droguri „loveşte” din nou

Unul dintre cei 18 membri ai grupării infracţionale care vinde droguri tinerilor din judeţ a ajuns din nou în atenţia oamenilor legii. Trimis în judecată de către procurorii DIICOT Sălaj într-un dosar de trafic de droguri, Vlad Mihai Hendea a fost condamnat de către Tribunalul Sălaj la şase ani de închisoare cu executare în regim de detenţie pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive. Atât inculpatul, cât şi procurorii sălăjeni au contestat soluţia primei instanţe, o decizie finală în acest caz urmând să fie luată de către magistraţii Curţii de Apel Cluj în luna noiembrie.

În urmă cu o săptămână, tânărul în vârstă de 26 de ani a reuşit să ajungă în spatele gratiilor, după ce procurorii DIICOT Sălaj au descoperit că acesta continua să vândă droguri în municipiul Zalău. Potrivit procurorului-şef Dan Bubuiug, Vlad Hendea a fost prins în flagrant în timp ce încasa de la intermediarul care vindea drogurile către consumatori, contravaloarea mărfii pe care reuşise să o comercializeze. Oamenii legii au găsit asupra intermediarului cantitatea de 200 de grame de etnobotanice, pe care acesta urma să le vândă în beneficiul furnizorului.

Tânărul este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor DIICOT Sălaj, membrii grupului cumpărau droguri și produse psihoactive prin intermediul unor firme de curierat, de la diferite persoane din București, după care se ocupau, în diverse locuri din Zalău, de amestecul substanțelor achiziționate, pregătirea acestora prin porționare, cântărire, împachetare în plicuri de dimensiuni mici și sigilarea acestora, distribuirea acestor substanțe fiind efectuată de către membrii grupului fie direct, fie prin interpuși.
Drogurile și etnobotanicele cumpărate cu 15-20 de lei gramul erau mai apoi ambalate în plicuri de 0,25 grame și vândute în Zalău, Jibou și Șimleu Silvaniei, pentru sume cuprinse între 30-50 de lei. Printre consumatori s-au aflat şi copii de 11 ani.
În Zalău, plicurile erau vândute în cartierele Dumbrava I, Dumbrava II, Simion Bărnuţiu, Astralis, cu precădere în apropierea unităţilor de învăţământ.

Alte articole

Leave a Comment