Hoţi de pălincă trimişi în judecată

 

Trei bărbaţi au fost trimişi, zilele trecute, în judecată, după ce, în ultimii doi ani au dat mai multe spargeri în Zalău. Au furat aproape orice le-a căzut la mână, de la suc, zahăr sau ulei până la motocositoare ori ţuică. Potrivit procurorilor zălăuani, este vorba de Cornel-Alexandru Baidoc, Mircea -Ionuţ Sârb şi Olimpiu -Ioan Seni, ce vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Anchetatorii susţin că, în perioada 24 – 25 august 2014, Cornel -Alexandru Baidoc, împreună cu Dan-Alexandru Florescu, prin folosirea de chei potrivite, a pătruns în beciul ce aparţine persoanei vătămate M. V. din Zalău, de unde au sustras cantitatea de 47 de litri de ţuică şi aproximativ 100 de metri conductori de cupru. „De asemenea, acelaşi inculpat în perioada 30.10 – 04.11.2014, împreună cu Fechete Aurel-Răzvan, prin folosirea de chei potrivite, a pătruns în garajul persoanei vătămate G. C. din Zalău, de unde au sustras mai multe bunuri (detergent, 19 litri ţuică, zahăr, ulei, suc)”, a explicat sursa citată.
În ceea ce-l priveşte pe Mircea – Ionuţ Sârb, anchetatorii spun că în seara zilei de 11octombrie 2013, împreună cu Fechete Aurel-Răzvan, prin forţarea lacătului, a pătruns în beciul ce aparţine persoanei vătămate O. L., din Zalău, de unde au sustras cantitatea de 60 de litri de ţuică.
Cel de-al treilea inculpat, Olimpiu-Ioan Seni, în perioada 27 – 29 iunie 2014, împreună cu Fechete Aurel-Răzvan, cu chei potrivite, a pătruns într-o debara ce aparţine persoanei vătămate V. C, din Zalău, de unde au sustras o motocositoare marca Husqvarna şi o drujbă marca Polar, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de 3.000 de lei. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au concluzionat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

One Thought to “Hoţi de pălincă trimişi în judecată”

  1. Florescu ....

    Cel mai muncinos articol

Leave a Comment