Hoață de 18 ani, prinsă în Zalău: trei spargeri de locuințe în “palmares”

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Zalău au identificat miercuri, 23 august, patru persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de distrugere şi furt, fapte comise în perioada iunie – august a.c.

Prima persoană identificată miercuri de poliţişti a fost un bărbat de 57 de ani, din Zalău. Acesta este bănuit de comiterea unei infracţiuni de distrugere a unui autoturism, faptă în legătură cu care Poliţia a fost sesizată în data de 23 iunie a.c. Prejudiciul cauzat în această faptă penală se ridică la 900 de lei, fiind recuperat în totalitate.

Altă faptă de distrugere, comisă în noaptea de 27 spre 28 iunie, a fost soluționată în aceste zile de poliţişti. Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit faptul că un bărbat de 31 de ani, din Zalău, a rupt intenționat oglinda retrovizoare din partea dreaptă de la un autoturism, care se afla parcat pe strada Sfânta Vineri, din municipiu. Prejudiciul, în valoare de 150 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Are doar 18 ani și are trei spargeri de locuințe la activ

Miercuri, 23 august, a fost identificată şi o adolescentă de 18 ani, bănuită de comiterea a trei furturi din locuinţe, ce au avut loc în perioada iulie – august a.c., în municipiul Zalău. Pe timp de zi, adolescenta a pătruns în locuinţe, care nu erau asigurate, de unde a sustras mai multe bunuri (telefoane mobile, bijuterii şi bani), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 6.000 de lei, din care s-a recuperat 30 la sută.

În continuarea activităţilor desfăşurate pe linia infracţiunilor contra patrimoniului a fost depistat şi un bărbat de 41 de ani, din Zalău. Acesta a pătruns în noaptea de 3 spre 4 august a.c. într-o locuinţă de pe strada Corneliu Coposu, de unde a sustras suma de 1.900 de lei.  Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanelor vătămate.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru furt calificat şi distrugere, fapte prevăzute de Codul Penal.

 

Alte articole

Leave a Comment