Hoţi de telefoane mobile, prinşi de poliţişti

Hoţi de telefoane mobile, prinşi de poliţişti

Trei adolescenţi în vârstă de 15 ani sunt cercetaţi, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce, în cursul zilei de miercuri, au sustras cinci telefoane mobile aflate în vestiarul sportivilor care se antrenează pe Stadionul Municipal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că minorii au fost prinşi la scurt timp de la săvârşirea faptei. În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale au identificat autorii unui furt comis, în aceeaşi zi, în vestiarul Stadionului din Zalău, ca fiind trei minori de 15 ani, doi din municipiu şi unul din Buciumi. În urma cercetărilor efectuate, prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate, a declarat purtătorul de cuvânt.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi.

Bătrână din Badon, prădată de hoţi

O femeie din localitatea Badon a fost prădată de hoţi, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce persoane necunoscute au spart geamul casei şi au furat câteva sute de euro. Munca hoţilor a fost cu atât mai uşoară cu cât, în sat, iluminatul public se întrerupe pe timpul nopţii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că bătrâna a fost cea care a sesizat autorităţile despre furt. O femeie din localitatea Badon, comuna Hereclean, a sesizat Poliţia despre faptul că în noaptea de 14 spre 15 februarie, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa acesteia şi au sustras suma de 400 de euro şi 200 de lei. Poliţiştii au constatat că autorii faptei au pătruns în casă după ce au spart unul dintre geamurile casei, a declarat Cristea.

Oamenii din sat spun că bătrâna, care locuia singură în bucătăria de vară, nu a auzit nimic deoarece casa spartă de hoţi se află în cealaltă parte a gospodăriei. Mai mult, aceştia susţin că sunt o pradă uşoară a hoţilor, mai ales că iluminatul în sat se întrerupe în fiecare seară de la ora 22, pentru economii la bugetul local.

Potrivit sursei menţionate anterior, poliţiştii continuă cercetările la faţa locului pentru identificarea autorilor şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta.

O ladă cu muniţie, găsită în curtea casei

Proprietarul unei gospodării din localitatea Stîrciu, din comuna Horoatu Crasnei, a solicitat ajutorul autorităţilor, ieri dimineaţă, după ce a găsit în grădina casei o ladă cu muniţie neexplodată.

Putrătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum (ISU) al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că bărbatul a găsit muniţia în timp ce lucra în grădina din spatele casei. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului a fost solicitată să intervină în data de 17 februarie, în jurul orei 11, pentru asanarea de muniţie rămasă neexplodată, descoperită în grădina unei gospodării din localitatea Stîrciu. Pirotehniştii au identificat muniţia ca fiind 15 bucăţi de cartuşe infanterie de diferite calibre şi un proiectil de artilerie de 76 de milimetri, descoperite de către un cetăţean într-o ladă în urma unor lucrări agricole, a declarat purtătorul de cuvânt. Potrivit acestuia, muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii.

Pompierii recomandă populaţiei ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodate, să anunţe cel mai apropiat organ de Poliţie sau ISU Sălaj la nr. de telefon 112, fără a le atinge şi a schimba poziţia acestora.

Leave a Comment