UPDATE Groază pe DN1H: microbuz plin cu pasageri spulberat de o autoutilitară, lângă Hereclean

Un eveniment rutier deosebit de grav s-a petrecut marţi dimineaţa, în jurul orei 7.45, între localităţile Vîrşolţ şi Hereclean, pe DN 1 H. O autoutilitară şi un microbuz care efectua o cursă de transport persoane s-au ciocnit violent, venind din sensuri opuse.

Şoferul autoutilitarei a pătruns pe contrasens în timp ce efectua o curbă la dreapta (semnalizată corespunzător) şi a lovit în plin microbuzul care circula regulamentar. Microbuzul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul s-a soldat cu cel puţin 13 victime, cei doi şoferi şi 11 pasageri aflaţi în mijlocul de transport care efectua o cursă regulată în zonă. Dintre răniţi, în cazul şoferului microbuzului a fost necesară intervenţia descarcerării. La faţa locului se află două echipaje ale poliţiei rutiere, cinci ambulanţe, trei echipaje SMURD şi un echipaj de la descarcerare. Traficul a fost blocat. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE  ora 10  – încă trei persoane au fost spitalizate. Numărul victimelor a ajuns la 16

UPDATE ora 10.30  Circulaţia pe DN1 H a fost reluată.  

UPDATE  ora 11  Din primele verificări efectuate de poliţişti, s-a constatat că şoferul microbuzului poseda Licenţa de transport valabilă, asigurarea obligatorie şi Inspecţia tehnică Auto, de asemenea, valabile. Ambii şoferi au fost testaţi cu etilotestul rezultatul fiind negativ.

COD ROŞU la UPU

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău anunţă, într-un comunicat de presă, că la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost aduşi 16 pacienţi cu vârste cuprinse între 29 şi 68 de ani (patru femei şi 12 bărbaţi)  ce prezentau multiple traumatisme rezultate în urma unui accident rutier. „In momentul de faţă echipa medicală acordă îngrijirile medicale de urgenţă pacienţilor şi evaluează leziunile acestora, urmând ca în scurt timp să vă oferim informaţii privind starea de sănătate a pacienţilor şi conduita terapeutică ulterioară. La nivelul spitalului s-a declanşat Codul Roşu ce corespunde unui număr de peste 15 victime, număr care depăşeste capacitatea cotidiană de gestionare a urgenţelor, fapt pentru care s-au mobilizat resurse suplimentare la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului”,  se arată în comunicatul Spitalului Judeţean.

DSC_0017 DSC_0020 DSC_0078 ??????????

Alte articole

3 Thoughts to “UPDATE Groază pe DN1H: microbuz plin cu pasageri spulberat de o autoutilitară, lângă Hereclean”

 1. rosu imparat

  La nivelul spitalelor exista doar plan ALB !!! Cel rosu se aplica exclusiv in teren!
  Felicitari SJU pentrub acuratetea informarii cetateanului…..

  1. Anonim

   Nu ești tu cam prost și nesimțit? Ia dă un search și vezi dacă exista sau nu Cod Roșu (nu „plan”) la spitale!
   Însănătoșire grabnică răniților!

 2. Amalia

  Atatia idioti comentează total in afara subiectului si cu atata ura încât te întrebi daca nu cumva au ei niste traume psihice sau drame sociale astfel încât sa mănânce cacat intr- un asemenea hal. In loc sa.multumeasca pentru informatii si pentru tot ce citesc aici, singurul ziar care a rămas sănătos la cap si NEaservit din judet, nu vad pădurea de copaci…Asta era acum hiba, codul rosu la UPU, nu e rosu ca e alb. Când iti vin 16 pe targa la urgente in acelasi timp, da, e cod rosu, anominul din capul listei! Dar tu îl vezi alb, de acolo de acasa, cu o bere la pet in mana si cu ochii la tv.

Leave a Comment