Gest nobil. A găsit un portofel plin cu bani și l-a predat polițiștilor

A crescut în regim instituționalizat, are 18 ani, îl cheamă Adrian și a găsit un portofel în care se afla suma de 2.000 de lei, mai multe acte și carduri bancare. Fără să stea pe gânduri, Adrian a predat portofelul la poliție. Toate bunurile au ajuns la turista din Carei, care le pierduse în zona gării din oraș.

Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de viceprimarul orașului Jibou, Vlad Pașcalău. Acesta a declarat pe contul său de  Facebook că Adrian a crescut și a fost educat în sistem  instituționalizat, la casa de tip familial din Jibou, dar asta nu l-a împiedicat să arate că educatia si spiritul civic se pot dobândi si cultiva oriunde. Potrivit viceprimarului, în cursul zilei de 25 iunie 2022, Adrian a găsit în zona gării din Jibou, un portofel pierdut de o turistă din Carei, care conținea acte, carduri bancare si suma de 2000 lei, pe care, nu a ezitat o clipă să îl predea poliției. Viceprimarul a dorit să îl felicite personal pe Adrian și să îi ofere un mic cadou pentru gestul său remarcabil: o minge de fotbal si un tricou, cunoscând că acesta este un împătimit al sportului rege, mai ales datorita faptului că practică meseria de arbitru. Adrian a povestit că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze banii găsiți, gândindu-se că persoana care i-a pierdut cu siguranța are mare nevoie de ei si că nu poate păstra ceea ce nu ii aparține.

One Thought to “Gest nobil. A găsit un portofel plin cu bani și l-a predat polițiștilor”

  1. […] A crescut în regim instituționalizat, are 18 ani, îl cheamă Adrian și a găsit un portofel în care se afla suma de 2.000 de lei, mai multe acte și carduri bancare. Fără să stea pe gânduri, Adrian a predat portofelul la poliție. Toate bunurile au ajuns la turista din Carei, care le pierduse în zona gării din oraș. Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de viceprimarul orașului Jibou, Vlad Pașcalău. Acesta a declarat pe contul său de  Facebook că Adrian a crescut și a fost educat în sistem… Citeste mai mult […]

Leave a Comment