Gara din municipiu, ticsită de muniţie neexplodată

Nu mai puţin de nouă proiectile de artilerie de calibrul de 100 de milimetri au fost descoperite luni, 16 septembrie, în gara CFR din municipiul Zalău. Potrivit informaţiilor furnizate de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj, echipa pirotehnică a fost solicitată în această după-amiază pentru asanare de muniţie neexplodată, după ce unul dintre muncitorii care execută lucrări de reabilitare în gara zălăuană a descoperit un proiectil neexplodat.

În urma cercetării perimetrului, pirotehniştii sălăjeni au mai depistat încă opt astfel de proiectile.  Conform sursei citate, elementele de muniţie au fost identificate, ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii.  Astfel, în ultima săptămână, au fost descoperite 11 proiectile neexplodate în locaţia menţionată.

Pompierii atrag atenţia cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă 112, fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.

Alte articole

Leave a Comment