Furturile și alcoolul la volan – pe ordinea de zi a polițiștilor

Polițiștii din Sălaj au intervenit sfârșitul de săptămână care a trecut, la peste 30 de evenimente, cele mai multe fiind sesizate prin apelul de urgență 112. Aceștia au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate,  au constatat 13 de infracțiuni.

În perioada 25-27 ianuarie a.c., polițiștii sălăjeni au acționat, la nivel județean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate trei acțiuni și s-a intervenit la 34 de evenimente, dintre care 24 au fost sesizate prin apelul de urgență 112. În urma activităților, au fost constatate 13 infracţiuni, din care una la regimul circulației rutiere (conducere fără permis), şapte contra patrimoniului (furturi şi distrugeri), iar diferența au constituit alte fapte.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 487 de sancţiuni contravenţionale, din care 398 au fost la regimul circulației rutiere, 70 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 19 au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor este de 107.195 lei. În perioada de referință, polițiștii au reținut 27 permise de conducere (şapte pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru alcool, diferența pentru alte abateri) și au retras cinci certificate de înmatriculare.

 

 

Leave a Comment