Fraţi condamnaţi după ce au ameninţat un poliţist şi au pătruns abuziv în casa şefului de post

Magistraţii Judecătoriei Zalău s-au pronunţat miercuri, 2 mai, în dosarul celor doi fraţi din Bogdana, trimişi în judecată pentru ultraj, după ce au năvălint în locuinţa şefului de post din Buciumi, ameninţându-l pe acesta şi pe subalternul lui.
Întreg scandalul s-a produs în 8 martie, la două zile după ce inculpaţii Marin Varga şi Cristian Varga au fost prinşi de către jandarmi la furat de lemne din pădure. Bărbaţilor le-a fost confiscată căruţa, drujba, un topor şi peste 2 metri cubi de material lemnos; atelajul a fost „parcat” în curtea postului de poliţie, acolo unde se află şi locuinţa şefului de post. În încercarea de a-şi recupera căruţa, în 8 martie, însoţit de fratele său şi sub influenţa băuturilor alcoolice, Marin Varga a pătruns în locuinţa şefului de post unde se afla la momentul respectiv şi ajutorul acestuia, şi a început să îi adreseze celui din urmă injurii şi ameninţări cu moartea. Când oamenii legii l-au condus la sediul poliţiei din comună, inculpatul a continuat cu ameninţările şi, încercând să-şi mute din loc căruţa confiscată a zgâriat autoturismul unuia dintre poliţişti.

Enervat de faptul că fratele său insista să renunţe la comportamentul agresiv şi să se întoarcă acasa, bărbatul i-a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul în zona feţei. La faţa locului a fost solicitată intervenţia poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, care l-au săltat pe scandalagiu şi l-au dus sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. O zi mai târziu, a fost arestat preventiv.
Judecătorii zălăuani l-au găsit vinovat pe Marin Varga de ultraj şi violare de domiciliu şi l-au condamnat la 6 luni închisoare, în regim de detenţie, perioadă din care au dedus cele două luni petrecute deja după gratii.
În ceea ce îl priveşte pe fratele său, acesta s-a ales cu 100 de zile amendă, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii violare de domiciliu. Cum bărbatul săvârşise infracţiunea în stare de pluralitate intermediară faţă de condamnarea din 2016 la 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, instanţa a stabilit pe lângă amendă, menţinerea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 6 luni.
Decizia Judecătoriei Zalău poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Leave a Comment