Fratele DJ-ului traficant de cannabis, arestat la domiciliu

Procurorii DIICOT Sălaj au identificat un nou inculpat în dosarul DJ-ului clujean Emil Engheş, arestat în urmă cu două luni, într-un dosar de trafic de droguri. Potrivit procurorului de caz, Dan Buduşan, este vorba despre F. Engheş, fratele celui dintâi, despre care achetatorii susţin că i-ar fi expediat în două rânduri cannabis din Spania. Bărbatul a fost reţinut luni, 15 ianuarie, şi adus în faţa magistraţilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea şi a decis ca F.Engheş să stea în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Procurorii DIICOT Sălaj au contestat decizia la Curtea de Apel de Cluj.

„La mijlocul lunii februarie 2017, fratele inculpatului E.E., care munceşte de circa 15 ani în Spania, i-a expediat, prin intermediul unei firme de coletărie care efectuează transporturi regulate pe ruta Spania-România un kilogram de cannabis, în patru pungi de plastic. În România, coletul a fost predat inculpatului E.E., care după ce l-a desfăcut, l-a trimis, tot prin intermediul unei companii de coletărie, în Anglia”, susţine Buduşan. Potrivit acestuia, microbuzul ce făcea transportul a fost oprit pentru un control de către autorităţile austriece, ocazie cu care a fost descoperit coletul cu droguri. Oamenii legii din Austria au sesizat organele judiciare din România, iar în prezent, dosarul în cauză a fost preluat de către cei de la DIICOT Sălaj.

La începutul lunii noiembrie 2017, Emil Engheş a fost arestat după ce oamenii legii l-au prins în flagrant în timp ce ridica un colet cu un kilogram de cannabis de la o pensiune din Ileanda, acolo unde o firmă de curierat lăsase un colet expediat din Spania pe numele lui.

Leave a Comment