Fratele DJ-ului acuzat de trafic de droguri, arestat pentru 25 de zile

Plasat în arest la domiciliu de către magistraţii sălăjeni, Florin Engheş, fratele lui Emil Engheş, DJ-ul dejean arestat în noiembrie 2017 pentru trafic de cannabis, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Curţii de Apel Cluj. Instanţa superioară a admis vineri, 19 ianuarie, contestaţia declarată de către DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj, împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj pe care a defiinţat-o în totalitate. Pronunţând o nouă încheiere, judecătorii curţii au dispus arestarea preventivă a lui Florin Engheş pe o perioadă de 25 de zile, începând cu data punerii în executare. Soluţia este definitivă.

Florin Engheş este cercetat pentru trafic internaţional de droguri după ce, susţin anchetatorii, a trimis din Spania, ţară în care trăieşte de circa 15 ani, două kilograme de cannabis pe numele fratelui său din România. Pentru transportul coletelor, bărbatul a apelat la serviciile unei firme de coletărie care efectuează transporturi regulate spre România. Primul colet, conţinând patru pungi cu un kilogram de cannabis, a fost expediat la mijlocul lunii februarie 2017, destinatarul trimiţându-l mai apoi, tot printr-o firmă de profil, către Anglia. Autorităţile austriece au oprit în trafic, pentru un control, microbuzul care asigura transportul, prilej cu care au descoperit coletul cu droguri, după care au sesizat organele judiciare din România.

Un al doilea colet, cu 998 de grame de cannabis, a fost trimis din Spania în noiembrie 2017, Emil Engheş fiind prins în flagrant de către oamenii legii în timp ce ridica pachetul de la o pensiune din judeţul Sălaj, unde îi fusese livrat. DJ-ul originar din Dej este cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri.

Leave a Comment