Fostul șef al Poliției sălăjene, revocat din funcția de rector al Academiei de Poliție

Comisarul-șef Marius Florin Mihăilă, fost inspector-șef al IPJ Sălaj în perioada 24 decembrie 2019 – 27 mai 2020, a fost revocat, prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, din funcția de rector (interimar) al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în cursul serii de miercuri, 3 iunie. În locul acestuia a fost numit, tot prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, conferențiarul universitar-doctor Cătălin Andruș.

Purtătorul de cuvânt al Acadmiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, comisar-șef Gabriel Tauber, a declarat joi, pentru Magazin Sălăjean că nu deține date legate de motivele îndepărtării de la conducerea Academiei a lui Marius Mihăilă, însă a confirmat pentru cotidianul nostru faptul că cea mai importantă instituție de învățământ a MAI are  un nou rector:

“Vă pot confirma faptul că noul rector al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza este conferențiarul universitar doctor Cătălin Andruș”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției. Comisarul-șef Marius Mihăilă a fost numit în urmă cu o săptămână de ministrul Marcel Vela, în funcția de rector al Academiei de Poliție, deși mandatul acestuia la conducerea IPJ Sălaj urma să expire abia în 24 iunie. Marius Mihăilă a preluat conducerea Academiei de Poliție joi, 28 mai. Potrivit portalului de presă PressOne, comisarul Marius Mihăilă ar fi cercetat disciplinar în cadrul Academiei de Poliție.

Marius Florin Mihăilă este cercetat disciplinar la nivelul Academiei de Poliție, demers care face ilegală numirea sa, deoarece Statutul Polițiștilor interzice în mod explicit împuternicirea în funcție a unui polițist anchetat disciplinar”,

scrie portalul de presă menționat, care arată că numirea lui Mihăilă la conducerea Academiei ar fi fost ilegală, dat fiind faptul că cel numit ar fi cercetat disciplinar. Dacă acest lucru va fi confirmat de reprezentanții MAI, este posibil ca și numirea sa de anul trecut, în funcția de inspector-șef la IPJ Sălaj, să fie revizuită/analizată pentru a se stabili dacă a fost făcută în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

25 Thoughts to “Fostul șef al Poliției sălăjene, revocat din funcția de rector al Academiei de Poliție”

 1. Anonim

  Te doare capul ce scrie pe pressone
  Numim specialisti in functii,domnule, nu ne jucam! Vai de zilele noastre. Si cand te gandesti ca ni l au trimis noua pe cap aici, inainte sa l puna rector. Recomandari marca pnl. Super tare.

  1. Anonim

   acest politist a fost singurul SEF de IPJ Salaj care a dfacut ceva bun ! a spart cuibul de viespi format la nivelul IPJ Salaj !!
   seful circulatiei s-a dat bolnav 3 luni de zile, perioada in care la „filat” la supravegheat „operativ” pe Mihaila !! acest sef de circulatie a facut publice date si informatii cu caracter secret in speranta ca sa poata scpa de un sef incomod !! din cauza lui, si alti politisti si altii din alte institutii au problme penale !!
   pe fostul sef de IPJ Salaj, l-a deolagat la ILEANDA ! oare de ce? de bun ce a fost? sau si per asta l-a prins cu cioara vopsita ??
   e plina politia de samsari de masini, da interpusi in afaceri dubiopase, de camatari, etc.

 2. Anonim

  Și asta nu se știa înainte de numire? Iar dacă este CERCETAT DISCIPLINAR de ce a fost numit la conducerea poliției dintr-un județ? Și ce-l mai lăudau niște pupincuriști pe-aici!

  1. Anonim

   daca este cercetat nu inseamna ca nu a facut bine la conducerea IPJ Salaj !! vorbiti cu politisti de rand si o sa vederti ce va spun ei! cum s-a simtit acest suflu nou si sanatos in IPJ Salaj de cand a veniot Mihaila !

   1. Anonim

    Domnule, eu nu sînt polițist ca dumneata și nu am nici o milă pentru asemenea aranjamente de încălcare a legii! Ar trebui să înțelegi legea: este INTERZIS să fie numit într-o funcție superioară (adică șef de inspectorat) sau altă funcție (adică rector la așa-zisa „academie”) fiind sub cercetare disciplinară! Despre asta era vorba, că altfel, dacă avea baba unc oi, mergea și ea la război.

 3. Anonim

  Esti mandru Bode in continuare?? Banuiesc ca dupa ce te-ai făcut de ras la RAR cu lipitorul de afise pus director, acum te simti putin rusinat ca l_ai rezolvat pe acest politist, colegul tau din liceu, in functie si el te_a facut de ras.si pe tine si pe Vela. Oricum, toti polițiștii din Salaj iti mtumesc ca i_ai scăpat de el. Bravo, insista… pune in posturi in continuare incompetenți…o sa ai soarta Psdului

 4. Anonim

  Bode , oare mai ai multe puslamale de astea?

 5. Anonim

  BA ….DA CE SE SCHIMBA ASTIA INTRE EI FUNCTIILE DE PARAZITI …MAI CEVA CA TIGANII CAII !!!!!!

 6. Anonim

  Stil de lucru PNL.

  1. Anonim

   dar de fostul sef care isi proteja nepotul mafiot , cel cu pacanele si cu kg de aur confisct, cu milionanele de euro confiscate ?

 7. Anonim

  Bode nu poate numi oameni competenti, pentru ca el insusi este un incompetent, daca promoveaza unul destept risca sa-i ia locul.

 8. Deea

  Vai și amar de inginerul Bode, care când a ajuns in Electrica și a văzut o priza cu 3 fire a zis dați-va la o parte acolo e trifazic! Au ras toți electricienii de el când au văzut ce inginer incapabil poate fi acest specimen! Normal ca numai incompetenți ca el poate promova!

 9. Asta si Geoana

  ajunsi in functii pe termen ffff scurt.
  Hai inapoi la Salaj sa starpesti mafia auto din randurile pulitistilor.

 10. Anonim

  Hai PNL! Multe actuni de genul acesta!

 11. Anonim

  Se va pensiona, cu o pensie mai mare decât salariul, va râde-n barbă şi va trăi liniştit, până la adânci bătrâneți.

 12. Anonim

  Asta-i omu in care fff multa lume a crezut, trebuie taxați la vot

 13. Anonim

  Nu frate, trebuie sa plătească pensie după cât a cotizat. Rușine sa le fie!!!!

 14. Anonim

  Cu oameni ca Bode PNL va disparea. Daca nu elimina indivizii de teapa lui Bode praful se alege de ei .

 15. Anonim

  Nu te trezesti Bodep nici acum? Tot ceea ce faci este in defavoarea PNL si alaului.Ar fi cazul sa fii interesat si dd ce se petrece în Zalău nu doar in Simleu.Si Zalău ar trebui să conteze pentru tine.

 16. Anonim

  Vai de tara in care un electrician ajunge ministru!In mai multe guverne.

 17. Anonim

  In universitatile civile RECTORUL Este PROFESORUL PROFESORILOR.Tipul asta nu arata asa deloc.

 18. Anonim

  Din ACADEMIA de politie ies academicieni?

 19. Anonim

  Bode,de ce nu l-ai propus pe HIMAN,el nu-i cercetat disciplinar?

 20. Anonim

  In Zalău nu există polițiști capabili care să fie sefi numai aduși din alta orașe?O sa va coste ce faceti.

 21. Cipri

  La noi in judet politia rutiera este grup infractional organizat. Aducai de masini si combinatori la nivel inalt. Din ce am inteles susnumitul a bagat militaria in ei chiar daca numai pentru o scurta perioada de timp.

Leave a Comment