Fostul secretar al municipiului Zalău, Stelian Potroviță, trimis în judecată

Fostul secretar al municipiului Zalău, Stelian Potroviță, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupție.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Potroviță Stelian, la data faptei secretar al municipiului Zalău, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Onaca Dorinel Crinel, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Registru Agricol și Fond Funciar – Biroul Fond Funciar de la Primăria municipiului Zalău, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și o persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2011, inculpatul Potroviță Stelian, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în contextul atribuirii către o persoană, reprezentată de inculpatul – persoană fizică, a unei suprafețe de teren intravilan de 6.100 mp ce aparținea Statului Român și care nu făcea parte din rezerva aflată la dispoziția Comisiei Locale. La momentul respectiv, în localitatea Zalău, existau alte suprafețe de teren agricol pentru a satisface integral cererile proprietarului. În demersul său, inculpatul Potroviță Stelian ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalți doi inculpați care i-ar fi pus la dispoziție mai multe înscrisuri (documentația topografică) care au stat la baza semnării procesului verbal de punere în posesie.
Ministerul Finanțelor Publice a precizat că se constituie parte civilă în cauză și solicită:
– în principal restituirea bunului în natură și restabilirea situației anterioare, prin revenirea acestuia în proprietatea statului și prin anularea actelor juridice produs al infracțiunii;
– în subsidiar, dacă repararea pagubei în natură nu mai este posibilă, repararea pagubei prin obligarea persoanelor vinovate la plata sumei reprezentând contravaloarea bunului imobil, precum și acordarea despăgubirilor bănești pentru folosul de care a fost lipsită partea civilă. Prin infracțiunea săvârșită ar fi fost cauzat Statului Român un prejudiciu total de 1.754.820 lei (format din suma de 1.310.740 lei – valoarea terenului la nivelul lunii decembrie 2019, la care se adaugă lipsa de folosință a terenului în perioada aprilie 2011 – decembrie 2019, respectiv 444.080 lei). În cauză, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătorești. Stelian Potroviță a fost secretarul municipiului Zalău din anul 1992 până când s-a pensionat, în iunie 2018.

13 Thoughts to “Fostul secretar al municipiului Zalău, Stelian Potroviță, trimis în judecată”

 1. Anonim

  Despre rolul fostului primar în afacerile necurate ale secretarului nemuritor, nimic?

 2. Anonim

  Ba da ce justitie harnica si co.petemta avem ….si platita regeste de palmasi ….abia sunt la dosare din 2011 ….

  1. Anonim

   Pai da, ca CIUMA ROSIE avut grija sa decimeze sistemul de justitie. Votati in continuare PSD, ALDE si ale Ciume Rosii si veti avea aceeasi justitie impotenta.

 3. S

  Prea tîrziu sau luat masuri un escroc!

 4. vasile

  Daca justitia din Salaj si-ar face treaba, niciun pesedeu (mai ales), dintre astia pe functii politice, n-ar scapa de puscarie. Din pacate, Tribunalul Salaj a fost „rugat”, nu de putine ori, de catre deputati, senatori (de Salaj) „sa taca”, sa ascunda multe, fapte murdare ale lor si ale familiilor lor.

 5. Anonim

  „Dorinel Crinel”? Ce nume-i ăsta? La 80 de ani o să-l strige „Dorineluș Crineluș”?

 6. Anonim

  E o blasfemie ca asta numai acuma a ajuns sa fie trimis in judecata.Mistretul asta trebuia sa aiba deja la activ cativa ani de puscarie. Pana sa-l duca la puscarie peste cativa ani, il ia popa si -l duce in celula aia de 1×2 m.

 7. Anonim

  JUSTITIE DE RAHAT ….un om de rand este judecat imediat …pe ca cei cu sange albastru trec pe lumea cealalta si nu se atinge nimeni de ei …

 8. Anonim

  Stați liniştiți. Dosarul se va pasa de la o instanță la alta, până la prescrierea faptelor. Acest sport este practicat foarte frecvent de instanțe sau parchete, ca doar se ştie că acesti „zei”, nu răspund pentru munca lor.

 9. Anonim

  Ar trebui sa urmeze nemernicii de la urbanism,cloaca aceea de corupti si netrebnici

 10. Anonim

  Vai de sufletul lui, ca multe blesteme a adunat…Asa e cand puterea iti ia mintile si te crezi de neatins! Nu ma bucur de raul lui, dar m-as bucura de Dreptate, iar acesta – se stie – nu este decat la Dumnezeu… De prea multa lume si-a batut joc, pe prea multi i-a nedreptatit, chestia de mai sus e doar o farama din raul pe care l-a facut…Zicea o batrana din satul meu: ,,O, vai de ei judecatori cand ii va judeca Judecatorul! Ca dreptate nu-i pe lumea asta, mai copile (atunci eram copil!), iar aistia care-s amu, is mai rau decat cei dinainte!,,… Era si ea, saraca, tarata prin tribunale la 80 de ani, pt. ,,simplul,, fapt ca cineva cu ..aie ii voia pamantul mostenit de drept de la parint…

 11. Bingo

  Cum credeti voi ca o ajuns Bologa Crin sef la DNA, o acoperit partidu si pe mafioti , alde Latcau, SRI , astia sunt jigodiile sistemului, bafta coruptilor,

 12. Anonim

  CAINI latra,CARAVANA trece,un pahar de BERE RECE ca-i mai sanatos.

Leave a Comment