Fostul primar din Surduc vrea să plătească prejudiciul produs bugetului comunei

Curtea de Apel Cluj a dispus amânarea recursului formulat de către fostul primar al comunei Surduc, Ionel Danil Chira, la decizia Judecătoriei Jibou de a-l condamna la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.
Noul termen de judecată a fost stabilit pentru 10 iunie, dată până la care inculpatul s-a angajat să recupereze integral prejudiciul, ne-a declarat Ioana Ilieş, purtătorul de cuvânt al instanţei clujene.
Reamintim că fostul edil a fost trimis în judecată la începutul lui 2013, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Chira a fost găsit vinovat de către magistraţii Judecătoriei Zalău, care l-au condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în regim de detenţie. Decizia nu este, însă, definitivă şi a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel.
În perioada în care a condus Primăria Surduc, fostul primar a vândut un teren pe care trebuia să-l concesioneze şi îşi lăsa rudele să organizeze evenimente la căminele culturale fără să perceapă taxe. În acest fel, el a prejudiciat bugetul local cu aproape 33.000 de lei. În acelaşi dosar este judecat şi complicele său, expertul topograf Robert Constantin Grigorescu.
Cum Chira şi-a recunoscut vinovăţia, el a beneficiat de procedura simplificată a judecăţii, astfel că limitele de pedeapsă au fost diminuate cu o treime, de la închisoare între 3 şi 15 ani, cât se prevede în Codul Penal, la detenţie între 2 şi 12 ani,
Ionel Danil Chira a fost primar al comunei Surduc între 2004-2008 şi 2008-2012. Primul mandat de primar l-a câştigat candidând din partea Partidului Noua Generaţie, după care a trecut la PNL.

Alte articole

One Thought to “Fostul primar din Surduc vrea să plătească prejudiciul produs bugetului comunei”

  1. Contrariat !

    Ce ziceai „in perioada cand a condus Primaria Zalaul ” ? Vezi, vezi nu cobi !

Leave a Comment