Fostul candidatul PSD la Primăria Năpradea, condamnat cu suspendare

Pesedistul Vasile Ianc, candidat la alegerile din 5 iunie pentru fotoliul de primar al comunei Năpradea, a recunoscut în faţa instanţei că a dat mită unor cetăţeni cu drept de vot pentru a-i convinge să îl aleagă la scrutinul din 5 iunie.

Ianc, care nu a câştigat alegerile  şi a pierdut şi sprijinul politic al partidului, a fost condamnat miercuri, 21 septembrie, de către magistraţii Judecătoriei Jibou, la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani. Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii instanţei, inculpatului i s-a interzis să fie ales într-o funcţie publică şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat timp de trei ani. De asemenea, a fost obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia judecătorilor jibouani nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Reamintim că social-democratul a fost trimis în judecată la mijlocul lunii iunie, într-un dosar de mită electorală, după ce, în calitate de candidat pentru funcţia de primar, i-a înmânat Mariei Birta, la locuinţa acesteia, 600 de lei, din care 200 de lei pentru ea însăşi, iar diferenţa pentru a fi împărţită în mod egal pentru patru persoane cu drept de vot – Maria Rişcou, Vasile Rişcou, Voichiţa Barbur şi Ioan Fălăuş. Inculpatul a oferit banii pentru ca respectivii cetăţeni să îi dea votul de încredere la alegerile din 5 iunie. Cu trei zile înaintea scrutinului, Vasile Ianc a fost reţinut pentru 24 de ore pentru coruperea alegătorilor, iar apoi, plasat sub control judiciar pentru 30 de zile.
La alegerile locale din acest an, Primăria comunei Năpradea a fost câştigată de către liberalul Vasile Fodor. Acesta a fost votat de 49,35 la sută dintre cei care au trecut pe la urne, în timp ce PSD-istul Vasile Ianc a obţinut un scor electoral de 35,87 la sută.

2 Thoughts to “Fostul candidatul PSD la Primăria Năpradea, condamnat cu suspendare”

  1. Anonim

    Raluca Gireada este asteptata la comentarii

  2. Anonim

    de ce? mai bine o lasa pe Dana Fizesan

Leave a Comment