Fiii satului din Sălăjeni au sărbătorit România cu un drapel uriaș, desfășurat pe pământul din sat

Un grup de tineri din satul Sălăjeni, comuna Bocșa județul Sălaj au sărbătorit ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, într-un mod pe cât de unic, pe atât de impresionant. Așa cum Magazin Sălăjean a anunțat, în urmă cu câteva zile, despre inițiativa acestor oameni minunați, de a desfășura pe dealurile din sat cel mai mare drapel românesc confecționat vreodată în Transilvania, vineri, 1 Decembrie de ziua tuturor românilor aceștia au dus vestea despre Sălaj, despre satul Sălăjeni și despre patriotismul lor peste tot în România prin acest drapel tricolor unic, cusut de ei în peste două zile și două nopți de muncă. 

„Azi am sărbătorit Ziua Națională a României în localitatea Sălăjeni, comuna Bocșa. Acest eveniment, la care au participat peste 300 de persoane, a fost marcat printr-o slujbă religioasă, urmată de arborarea unui tricolor de nu mai puțin de 450 metri pătrați (cel mai mare din România din acest an) și printr-un concert de cântece patriotice în aer liber. Această inițiativă a fost posibilă grație unui grup de tineri inimoși din satul Sălăjeni, întruniți în Asociația „Fiii Satului”. Felicitări pentru acțiune, a fost un real succes. La mulți ani România, la mulți ani dragi români!” au spus, în deschiderea evenimentului, organizatorii, în frunte cu cel care a condus inimoasa echipă, Daniel Juca.

Cei peste 300 de localnici din Sălăjeni și satele învecinate și invitații lor au primit insigne tricolore confecționate cu dragoste și migală de copiii de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” din Bocșa. Prin acest gest care nu are nevoie de prea multe cuvinte, acești tineri, dar și sătenii, cu mic, cu mare, care au contribuit la această acțiune unică pe pământ sălăjean, au adus în satul lor și în județul Sălaj nu doar un record, ci mai ales bucuria autentică și sinceră a sărbătoririi României acum, în prag de Centenar.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Fiii satului din Sălăjeni au sărbătorit România cu un drapel uriaș, desfășurat pe pământul din sat”

  1. Anonim

    Felicitari tuturor! La anu’ si la mai mare! Si mai multi !

  2. Anonim

    La anu acoperim tot dealul, apoi toata tara !

  3. Pop

    Felicitări tuturor celor implicați și la multi ani!!!

Leave a Comment