Evenimente din plin pentru pompierii militari salajeni

Evenimente din plin pentru pompierii militari salajeniDetasamentul de pompieri Zalau din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum a intervenit, in cursul zilei de luni 16 aprilie, la stingerea unui incendiu izbucnit la SC Hacoda SRL, cu sediul in Criseni. Din informatiile furnizate de ofiterul de serviciu reiese ca, in urma incediului, au ars 1.000 kilograme de rumegus, sistemul de filtrare, iar jumatate din siloz a fost deteriorat. Cauza incendiului a fost o scanteie la tabloul mecanic al societatii comerciale.

Nici sfarsitul de saptamana nu a fost unul linistit pentru pompierii militari. In cursul zilei de sambata, detasamentul de pompieri Zalau a intervenit la inabusirea unui incendiu izbucnit pe pasunea comunala din satul Romita. Au fost distruse 0,6 hectare de vegetatie uscata, cauza fiind o tigara nestinsa. Pompierii militari au reusit, insa, sa salveze bunuri in valoare de 20.000 lei.

Al doilea incendiu din week-end la care au intervenit pompierii zalauani a izbucnit la o gospodarie din satul Diosod. Focul a mistuit in calea lui mobilier, articole de imbracaminte, echipamente eletrocasnice, iar acoperisul a fost distrus pe o suprafata de 60 metri patrati. Potrivit aceleasi surse, pagubele se ridica la 50.000 lei, pompierii salvand bunuri in valoare de 5.000 lei.

Sambata, Detasamentul de pompieri din Simleu Silvaniei au mai fost chemati sa stinga un foc izbucnit la o pasune din localitatea Dumuslau, comuna Carastelec, cauza fiind flacara de la un chibrit. In urma incendiului au fost distruse circa 6,5 hectare de vegetatie uscata.

Duminica, pompierii simleuani au intervenit, din nou, la stingerea unui incendiu survenit la o gospodarie din Simleu Silvaniei. Focul a distrus trei metri liniari de sipca de sustinere a tiglei si un metru liniar de cornise. Pompierii au reusit sa salveze bunuri in valoare de 300.000 lei. De aceasta data, cauza a fost efectul termic de la un semineu. Pompierii zalauani au mai intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o pasune din Moigrad, comuna Mirsid. Incendiul a fost provocat de o tigara nestinsa si a ars opt hectare de vegetatie uscata.

Leave a Comment