Evaziune fiscală de sute de mii de lei, depistată în Sărmăşag

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au soluţionat, în cursul săptămânii trecute, un dosar, în care cinci persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, au fost trimise în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Este vorba de Toth Basa Magdalena, Toth Basa Andrei, Olar Pop Liviu, Hernyak Csaba, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi Makszim Zsolt, Balogh Istvan pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
Anchetatorii susţin că Toth Basa Magdalena, administrator al SC Ambalex SRL Sărmăşag, împreună cu Toth Basa Andrei, a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale amintite un număr de 79 facturi fiscale, ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, emise de către SC Mustang Unio Holding SRL, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 145. 251de lei. De asemenea, cei doi au mai înregistrat şi 147 de facturi fiscale, ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, emise de către SC Sekina Unio Gold SRL, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 236. 800 de lei. Aceleaşi acuzaţii îi sunt aduse şi lui Toth Basa Andrei.
În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Liviu Pop Olar, administrator al SC Perfecta Alex Com SRL, care a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale precizat un număr de 35 facturi fiscale, ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, emise de către SC Mustang Unio Holding SRL, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 52. 310 lei.
Hernyak Csaba, administrator al SC Antonia Prest SRL Sărmăşag, este acuzat că a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale amintite o factură fiscală, ce nu avea la bază operaţiuni economice reale, emisă de către SC Mustang Unio Holding SRL, precum şi un număr de zece chitanţe ce atestau plata , cauzand astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 13. 971 de lei.
Makszim Zsolt , administrator al SC Mustang Unio Holding SRL, împreună cu Balogh Istvan, a emis în numele societăţii comerciale amintite un număr de 119 facturi fiscale, ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, cauzand astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 222. 812 de lei. De aceeaşi infracţiune, este acuzat şi Balogh Istvan. Totodată, Balogh Istvan, administrator al SC Sekina Unio Gold SRL, a emis în numele societăţii comerciale precizate un număr de 147 facturi fiscale, ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, cauzand astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 236. 800 de lei.
Potrivit procurorilor, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Evaziune fiscală de sute de mii de lei, depistată în Sărmăşag”

  1. Anonim

    No si ! legea din Romania stimuleaza hotia ! Dca esti prins furan si dai banii inapoi scapi cu fata curate ! Deci si in concluzie, FURA CAT DE MULT POTI, CI POTI SCAPA FOARTE USOR DACA ESTI PRINS!!!

Leave a Comment