Escrocherie în Sălaj, în numele regelui Cioabă

O nouă metodă de înşelăciune face victime în Sălaj :“Pomană pentru sufletul regelui Cioabă”. Femei şi bărbaţi, aşa zişi urmaşi ai Regelui Cioabă, opresc pe stradă diverse persoane, sub pretextul că vor să să le ofere pomană pentru sufletul lui Cioabă. „Cadoul”, susţin poliţiştii sălăjeni, constă în lanţuri, cercei sau inele, însă în realitate sunt falsuri confecţionate dintr-un metal de culoare galbenă. „Urmează apoi partea în care rudele lui Cioabă le cer celor pe care i-au oprit să-şi dea jos bijuteriile lor şi să le probeze pe cele oferite. Mai departe, le împachetează pe cele veritabile într-un şerveţel sau pungă şi, profitând de neatenţia victimelor, la final, cei care acţionează rămân cu bijuterii veritabile, iar păgubitul cu metalele sau alte obiecte”, au explicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Conform spuselor acestora, la sfârşitul lunii iunie, o femeie din Zalău a a căzut în plasa escrocilor, rămânând astfel fără bijuterii şi cu „pomana”… trei pietre.
„În 28 iunie, în jurul orei 17, Aurica P., din Zalău, a sesizat poliţia despre faptul că a fost înşelată de persoane necunoscute. Femeia se deplasa pe jos, pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, iar la un moment dat, dintr-un autoturism de culoare neagră, a fost abordată de patru persoane necunoscute, două femei şi doi bărbaţi, care i-au oferit două lănţişoare şi trei inele din material de culoare galbenă, drept cadou în comemorarea morţii regelui Cioabă, obiecte pe care femeia trebuia să le probeze”, a precizat sursa citată.
Zălăuanca, pentru a proba “cadoul”, şi-a scos de la gât lănţişorul şi trei inele de pe degete şi le-a dat uneia dintre persoanele din autoturism. Persoana necunoscută a pus bijuteriile într-un şerveţel, pe care l-a sigilat şi, profitând de neatenţia victimei, i-a înmânat acesteia un alt şerveţel, spunându-i să nu-l deschidă până acasă. Ajunsă acasă, femeia desfăcut şerveţelul şi a constatat că, în acesta, nu se aflau bijuteriile ei, ci trei pietre.
Pe această cale, IPJ Sălaj atrage atenţia cetăţenilor, să nu se încreadă în ofertele unor aşa zişi binevoitori, care le oferă bijuterii găsite pe stradă sau pe care vor să le dea pomană, căci riscă să rămână fără bani sau fără podoabele autentice. „Aşadar, mare grijă, căci nu tot ce străluceşte este…aur!”, au concluzionat oamenii legii.

4 Thoughts to “Escrocherie în Sălaj, în numele regelui Cioabă”

 1. Anonim

  Poate pentru autoare defunctul Cioabă i-o fi fost „Rege”.

  1. di

   Asa e cunoscut, drept ” Regele Cioabă” , bolovane! Asa ii spun toti. Si romanul, si tiganul, si Presedintele , si Papa. Cauta nodul in papura in alta parte! Ati umplut ziarul asta de ura si prostie cu comentarii inutile si proaste!

   1. Anonim

    Așteaptă să ajungeți majoritate și atunci puteți să vă puneți „Rege”. Până atunci e pur și simplu o țigănie.

Leave a Comment