Epicentrul distracției în Sălaj: ”Zilele Zalăului”, ediția a XXII-a

 

Cea dea XXI-a ediție a ”Zilelor Zalăului”, care a avut loc în perioada 26-28 iulie, a adus în orașul de la poalelele Meseșului: cântec, joc și… voie bună. Evenimentul a debutat vineri, cu deschiderea oficială a Festivalului internațional de folclor ”Ecouri meseșene” și a continuat pe parcursul celor trei zile, în centrul municipiului. Astfel, pe scena special amenajată din spatele Primăriei municipiului Zalău,  au avut loc  spectacole de muzică populară oferite publicului iubitor de folclor de: ansambluri și soliști din județ, din țară, dar și din străinătate. De asemenea, cei prezenți au avut parte, în cursul serii de sâmbătă – 27 iulie,  de un concert  de muzică ușoară susținut de: Julia Jianu & trupa Sexy, Sylvia by DJ Rinno, Alexandra Ungureanu, Talisman și Carla’s Dreams. Ediția din acest an a adus, în premieră  la Zalău,   show-ul de lasere care a înlocuit  clasicul foc de artificii.  La ”Zilele Cetății”  au fost prezenți zeci de comercianți, în zona special amenajată pe strada Simion Oros, până în apropierea  Inspectoratului Școlar  Județean și pe strada 22 Decembrie 1989 – fostă Crasnei, cu: băuturi alcoolice și răcoritoare, mâncare, produse artizanale, blănuri, dar și producători și meșteri populari.

63 de cupluri din Zalău și-au sărbătorit nunta de aur

În cadrul festivității de deschidere a ”Zilelor Zalăului” , desfășuată în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, municipalitatea a felicitat 63 de cupluri, care în acest an au împlinit sau urmează să împlinească 50 de ani de căsătorie. Primirea invitaților a fost realizată pe acordurile Fanfarei ”Promenada” a Casei Municipale de Cultură. La eveniment, invitații au avut ocazia să vadă și câteva din operele pictorului  Dumitru Costălaș, iar  finalul festivității a fost marcat de un concert susținut de Orchestra simfonică ”Allegria”.

 

”Someș cântecele tale”, la Jibou și apoi la Zalău

Tot în perioada precizată, în orașul de pe Someș a avut loc, în organizarea  Clubului Copiilor din localitate, Festivalul internațional de folclor și meșteșuguri pentru copii şi tineret ”Someș, cântecele tale” – a XXXIII-a ediţie. A fost pentru al șaptelea an consecutiv când cele două festivaluri de folclor, cel de la Zalău –  ”Ecouri meseșene” și cel de la Jibou, ”Someș cântecele tale”, au colaborat. La Jibou au fost  prezenţi aproximativ 600 de copii şi tineri din ţară şi străinătate. Festivalul a debutat vineri, 26 iulie, cu primirea reprezentanţilor la sediul Primăriei Jibou şi a continuat cu o paradă a portului popular și cu spectacolul formaţiilor participante la festival. Tot la Jibou, sâmbătă -27 iulie,  în cadrul festivalului, s-au  desfăşurat: ateliere de lucru, activităţi demostrative, expoziţii de artă populară, dar și o festivitate de premiere. Toate formațiile prezente la ”Someș, cântecele tale” au făcut duminică – 28 iulie, spectacol la Zalău pe scena ”Ecouri meseșene”.

 

One Thought to “Epicentrul distracției în Sălaj: ”Zilele Zalăului”, ediția a XXII-a”

Leave a Comment