Elevi ai Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, în vizită la Parlamentul European

Mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei au fost prezenți, recent, la Bruxelles, într-o vizită la Parlamentul European. Vizita a avut loc la invitația europarlamentarului Dacian Cioloș, fost elev al liceului șimleuan.

Elevii au fost însoțiți de directorul unității de învățământ, profesorul Benedek Vasile. Copiii au avut parte, printre altele, de vizită ghidată și dezbatere cu reprezentanți ai Parlamentului European, au efectuat o vizită la tribuna hemiciclului Parlamentului European și au asistat la o prezentare Farm Europe susținută de Luc Vernet. Vizita a cuprins și o întâlnire cu Dorian Filote, consilier special la grupul Renew Europe. A urmat vizita la Parlamentarium, centrul de vizitatori al Parlamentului European și întâlnirea cu directorul general adjunct de la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI), Mihail Dumitru.

Vizită în scop educațional

„Elevii au aflat lucruri despre o multitudine de subiecte care-i interesează și eu am descoperit, cu surprindere, că aceste informații nu se predau în liceele agricole. Informații care, din punctul meu de vedere, sunt vitale dacă îți dorești să activezi în domeniul agriculturii. Vizita a fost o ocazie și pentru ei să se cunoască, fiind trei licee din trei colțuri diferite ale țării, a fost o oportunitate excelentă să schimbe impresii. Îmi doresc să continui să aduc elevi în Parlamentul European și să țin legătura cu profesorii din aceste licee. Înainte de a aprecia sau critica Uniunea Europeană, e important să o cunoaștem”, este o parte din mesajul europarlamentarului Dacian Cioloș, organizatorul vizitei.

O școală de prestigiu

Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei a format de-a lungul deceniilor mii de tineri în meserii atât de apreciate inclusiv în prezent. Concurența era acerbă la horticultură, agronomie, zootehnie, la liceu venind tineri din toată zona Crasna – Barcău, chiar și din Bihor. Aici au învățat Dacian Cioloș, Țurcaș Virgil și alți oameni care au făcut carieră inclusiv în politică. Aici a urmat cursurile liceale inclusiv actualul prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, profesorul universitar Florin Stănică, un cercetător recunoscut la nivel internațional, cel despre care se spune că este românul care a adus pentru prima oară în țara noastră un arbust de kiwi. Școala a fost decenii la rând un simbol al învățământului românesc.

3 Thoughts to “Elevi ai Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, în vizită la Parlamentul European”

  1. […] Mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei au fost prezenți, recent, la Bruxelles, într-o vizită la Parlamentul European. Vizita a avut loc la invitația europarlamentarului Dacian Cioloș, fost elev al liceului șimleuan. Elevii au fost însoțiți de directorul unității de învățământ, profesorul Benedek Vasile. Copiii au avut parte, printre altele, de vizită ghidată și dezbatere cu reprezentanți ai Parlamentului European, au efectuat o vizită la tribuna hemiciclului Parlamentului European și au asistat la o prezentare Farm Europe susținută de Luc Vernet. Vizita a cuprins și o… Citeste mai mult […]

  2. I.C.

    Concurența cea mai mare era la veterinară (la un examen de admitere la care am fost în comisie ultima medie a fost 8,56), apoi economic, industrie alimentară (domenii de care nici nu pomeniți), horticultură, iar agronomia și zootehnia erau clase-debușeu (unde se intra și cu medii mult sub 4). Nu veneau elevi doar din „zona Crasna, chiar Bihor”, ci din întreg Sălajul, Bihor, Satu-Mare, Maramureș, Cluj, Bistrița. Și n-a ajuns doar Stănică profesor universitar. Acum liceul este o epavă, prin 2000 trebuia desființat, s-a și decis asta, dar s-au opus foști absolvenți ajunși politicieni.

  3. Anonim

    Tatăl lui Ioan Ossian se numea Oșan, dar fiul său și-a modificat numele. Probabil nu i se părea aristocratic să mai poarte numele tatălui său.

Leave a Comment