După ce a furat o maşină, un tânăr din Ip a „parcat” într-un cap de pod. Era beat și fără permis

Poliţiştii sălăjeni de la „rutieră”, împreună cu colegii lor de la inspectoratele de poliţie ale județelor Bihor, Cluj, Maramureş şi Satu Mare, au participat luni, 26 noiembrie, la o acțiune comună pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave. În acest context, au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, din care 48 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranță, două pentru depăşiri neregulamentare, două pentru neacordarea de prioritate la pietoni, iar diferența au constituit alte abateri. De asemenea, au fost constatate patru infracţiuni, din care două infracțiuni de conducere fără permis, o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice şi o infracţiune de furt de autovehicul în scop de folosinţă. Au mai fost reținute patru permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

Unul dintre cazurile prezentate de reprezentanții IPJ Sălaj, legat de acţiunea amintită, îi are în prim-plan pe reprezentanții Postului de Poliţie Crasna, care au fost sesizaţi, luni, 26 noiembrie, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a sustras un autovehicul de pe raza localităţii Marin. În urma verificărilor, poliţiştii din Crasna au identificat persoana bănuită de infracţiunea amintită, fiind vorba despre un tânăr de 21 de ani, din comuna Ip.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, la data menţionată, tânărul a sustras autovehiculul, care se afla parcat, dar neasigurat (având cheile în contact), de pe raza localităţii Marin. În timp ce se deplasa cu maşina prin localitate, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat într-un cap de pod, după care a fugit, fiind prins în scurt timp. Testarea cu aparatul alcooltest a evidenţiat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta nu deţine nici permis de conducere”, fac cunoscut sursele amintite.

De reţinut că, în cazul amitit, tânărului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

Alte articole

Leave a Comment