După arestarea fostului primar Sandu Bercean, la Meseşenii de Jos vor avea loc alegeri parţiale

Prefectul Ionel Ciunt a emis ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al lui Sandu Bercean, şeful administraţiei locale din Meseşenii de Jos. Decizia a fost luată după ce joia trecută, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv pe Bercean la şase luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese în formă continuată, conflict de interese şi fals intelectual.
„În baza documentelor transmise de către secretarul comunei Meseşenii de Jos, prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a emis ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al lui Sandu Bercean. Potrivit legislaţiei în vigoare, în termen de maxim 90 de zile, prin hotărâre de Guvern va fi stabilită data organizării alegerilor parţiale”, ne-a declarat Oana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sălaj.
Potrivit legislaţiei în vigoare, până la alegerea unui noi primar, comuna Meseşenii de Jos va fi condusă de viceprimarul Seres Arpad.
Sandu Bercean se află încă de vineri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, iar zilele următoare va fi transferat, cel mai probabil, la Penitenciarul Satu Mare. Fostul edil va ispăşi o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru că şi-a angajat fiica în funcţia de consilier personal şi pentru că a achiziţionat din bani publici mărfuri de la firma soţiei şi de la cea a fiului său, pentru a aproviziona centrul social din comună.

One Thought to “După arestarea fostului primar Sandu Bercean, la Meseşenii de Jos vor avea loc alegeri parţiale”

  1. Anonim

    Cam putin a luat pentru cate a facut.

Leave a Comment