Drumurile Sălajului, împânzite de „bombe” pe patru roți! RAR a dezvăluit situația reală a parcului auto

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele șase luni ale acestui an, 33.508 vehicule, în toată ţara, inspectorii constatând deficiențe tehnice majore sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme, informează instituția.

Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de la începutul acestui an de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accident

Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%).

Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

Numărul de vehicule verificate la nivelul județului Sălaj este de 1.414, constatându-se că 37,27% dintre ele erau neconforme, iar 68 mașini prezentau pericol iminent de accident. Mai mult, 1,07 % dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate 198 de amenzi contravenționale, au fost retrase 179 certificate de înmatriculare și au fost reținute 7 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Alte articole

Leave a Comment