Dosarul primarului din Măerişte, trimis spre rejudecare

 

Dosarul în care Vasile Lazăr, primarul comunei Măerişte, a fost achitat pentru infracţiuni de corupţie a fost trimis spre rejudecare. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis, săptămâna trecută, apelul formulat împotriva sentinţei dată de către instanţa şimleuană, în 5 februarie şi au decis „trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanţă”, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei clujene, judecător Liviu Ungur.

Trimis în judecată în noiembrie 2010 de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, Lazăr a fost găsit nevinovat la toate cele trei capete de acuzare. Soluţia a fost dată întrucât „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii” şi pentru că „fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni”. Anchetatorii au susţinut, însă, că primarul ar fi plătit ilegal un avans către o firmă pentru realizarea unui proiect tehnic de aducţiune a apei. În schimb, instanţa l-a obligat pe Vasile Lazăr la plata a două amenzi administrative, fiecare în valoare de 1.000 de lei.
Aceeaşi sentinţă l-a vizat şi pe celălalt inculpat din dosarul amintit, Silviu Teodor Adrian Popovici, adus în faţa instanţei sub acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El s-a ales cu o amendă administrativă de 1.000 de lei.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Dosarul primarului din Măerişte, trimis spre rejudecare”

  1. vvv

    S-au prostit copii cu comentariii ,dintr-o gluma

  2. Anonim

    Serios,d-na Vaida?……..tehnica….. bat-o vina…..si rautatea!!!!

Leave a Comment