Dosare penale pe bandă rulantă

Miercuri, 22 decembrie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat ample activități în baza unui plan de acțiune pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în rândul comunității. Astfel, polițiștii au identificat autorii în 4 dosare penale, rămase inițial cu autor necunoscut și s-au sesizat din oficiu cu privire la 6 infracțiuni săvârșite pe raza de competență. Aceștia au soluționat 5 dosare penale și au pus în executare 12 mandate de aducere.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte săvârșite de un bărbat de 41 de ani, din comuna Șamșud, respectiv de un tânăr de 17 ani, din aceeași comună.

De asemenea, au aplicat peste 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2160 de lei și au reținut în vederea suspendării un permis de conducere pentru încălcarea normelor rutiere.

În vederea combaterii faptelor contravenționale silvice, polițiștii au confiscat material lemnos, dar au și aplicat, pentru neregulile constatate, 4 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 de lei.

Polițiștii rurali au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție instituite de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au verificat  66 de persoane aflate în carantina.

Pentru nerespectarea normelor legale, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4900 de lei.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul a 4 lucrători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Sălaj

Leave a Comment