Dosar penal în cazul incendiului de la Bădăcin

Polițiștii sălăjeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de vineri, 26 ianuarie, ce a mistuit anexa Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane cu Handicap din Bădăcin, situată la circa 150 de metri distanţă de Casa Memorială „Iuliu Maniu”. Din fericire, focul nu a pus în pericol celelalte construcţii din zonă. În cauză, procurorii au început urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă.

Potrivit primelor cercetări ale reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al judeţului Sălaj, focul a fost declanşat de acțiunea intenționată a unei persoane asistate de la Centru, flăcările mistuind aproximativ cinci tone de plante furajere și a degradat elemente din construcția anexei. Anchetatorii susţin că încă nu există dovezi care să ateste acest lucru.
La rândul său, Violeta Milaş, directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, instituţie în subordinea căreia funcţionează centrul de la Bădăcin, ne-a declarat că unul dintre cei instituţionalizaţo ar fi ameninţat în trecut că va incendia anexa, însă, la momentul incendiului, el dormea în camera sa.
La CITO Bădăcin trăiesc 90 de persoane cu probleme psihice, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

Leave a Comment