Domeniul silvic nu scapă de controalele polițiștilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi cei din cadrul Secţiei 1Poliţie Rurală Zalău, au desfăşurat în perioada 10-15 iulie a.c. o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării şi prelucrării materialului lemnos, pe raza comunelor Buciumi, Agrij şi Treznea.

În urma a cinci controale în fondul forestier, precum şi asupra a 50 de mijloace de transport, au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, din care 80 la regimul circulaţiei rutiere (viteză, depăşiri neregulamentare etc.), şapte la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea  contravenţiilor silvice, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Valoarea sancţiunilor este de 14.265 lei.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier, au fost identificaţi autorii în două dosare penale în domeniul silvic, două permise de conducere au fost reţinute (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice) şi şapte certificate de înmatriculare retrase. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 22,979 metri cubi material lemnos.

La activităţi, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi reprezentanţi din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj.

Leave a Comment