Doi fraţi din Bănişor sunt judecaţi pentru viol şi agresiune sexuală

 

Cei doi fraţi din comuna Bănişor, acuzaţi că au supus la agresiuni sexuale, timp de mai mulţi ani, două minore, au fost trimişi, zilele trecute, în judecată. Dosarul a fost înregistrat miercuri, 22 iulie, pe rolul Judecătoriei Şimleu Silvaniei.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instanţei menţionate, judecător Anca Criste, Viorel Chifor de 46 de ani este acuzat de viol în formă continuată şi corupere sexuală a minorilor în formă continuată, în timp ce fratele său, Liviu Chifor de 41 de ani a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor, ambele în formă continuată.
Totul a ieşit la iveală la începutul acestei luni, când o femeie din Zalău a sesizat Poliţia despre faptul că o copilă de nouă ani a fost victima unor fapte de agresiune sexuală. În urma cercetărilor făcute de poliţiştii sălăjeni, s-a constatat că este vorba de două minore, una de nouă ani şi una de 13 ani, al căror chin a început în urmă cu câţiva ani.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit faptul că, în perioada 2010 – 2015, Viorel Chifor de 46 ani a întreţinut raporturi sexuale, în repetate rânduri, cu minora de nouă ani. De asemenea, timp de trei ani, în intervalul 2011- 2014, inculpatul a mai întreţinut acte sexuale şi cu o minoră de 13 ani.
Totodată, extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că minora de 13 ani, a mai fost agresată sexual de un bărbat de 41 ani, respectiv de Liviu Chifor, fratele primului inculpat şi în acelaşi timp tatăl fetiţei de nouă ani. Drept urmare, minora de nouă ani a fost preluată în regim de urgenţă de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, întrucât mama acesteia este decedată. „În ceea ce o priveşte pe minora de 13 ani, aceasta s-a întors acasă împreună cu mama sa, urmând să intre într-un program de consiliere”, a precizat la vremea respectivă Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj. Conform spuselor sale, familiile locuiesc într-o zonă mai izolată a localităţii Ban, comuna Bănişor.
Cei doi bărbaţi se află în arest preventiv din 9 iulie.

 

Leave a Comment