DNA a ajuns la Spitalul din Jibou

Procurorii serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au ajuns, vineri, la Spitalul Orășenesc din Jibou, condus de medicul Florin Secureanu, informează surse Libertatea.
Mai multe surse din Spitalul Orășenesc Jibou, unde manager este Florin Adrian Secureanu, au declarat pentru Libertatea că procurorii DNA Cluj au venit vineri, au ridicat mai multe documente, au cerut pontaje și imagini de pe camerele de supraveghere și l-au luat la întrebări pe medicul balneolog, condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție deschis tot de DNA. Potrivit libertatea.ro, Secureanu a fost condamnat în primă instanță, pentru corupție, la 5 ani și 10 luni de închisoare și mai are un dosar – ambele trimise în instanță de structura centrală a DNA. Dosarele au fost deschise după o investigație în care echipa de jurnaliști Libertatea/GSP a arătat cum Secureanu scotea zilnic bani cash din vistieria Spitalului Malaxa pentru servicii fictive și își făcea casa pe banii instituției medicale.
Acum, DNA Cluj a ajuns la Jibou la circa o lună și jumătate după ce Libertatea a scris că Secureanu și-a adus avocatul în spital, a urlat la directorul medical să-și scrie demisia și a încheiat contracte între spital și firmele favorite. Unele dintre întrebările procurorilor au fost legate chiar de aspectele semnalate de publicația menționată.

Solicitările procurorilor

Conform surselor ziarului Libertatea, echipa din cadrul DNA care a descins la spital a dorit să discute cu mai mulți șefi ai instituției medicale, printre care Secureanu, șefa de la RUNOS (Resurse Umane, Normare, Organizare și Salarizare), dar și cu conducerea departamentului de statistică și au solicitat multe documente, printre care acte legate de Secureanu și avocata acestuia, cea care îl reprezintă și în instanță, imaginile de pe camerele de supraveghere din spital, dar și pontajele din ultimele luni. Conform libertatea.ro unul dintre motive a fost și faptul că procurorii au aflat că Florin Secureanu s-ar fi pontat inclusiv în zilele în care a fost plecat la București, pentru a fi prezent la termene de judecată. Libertatea a solicitat și un răspuns de la DNA Cluj, pe care îl va publica atunci acesta va veni.

One Thought to “DNA a ajuns la Spitalul din Jibou”

 1. Din presa sălăjeană

  „destinatarul și expeditorul să fie menționați ca fiind cei corecți”
  „acele elemente fragile pe care vrei să le transporți”
  „despre alte cutii”
  „fără a avea parte de elementele de nesiguranță”
  Găsiți și alte năsărîmbe de exprimare în „articolul” despre trimiterea coletelor, la care nu sînt admise comentariile.

Leave a Comment