Distracție, concursuri și jocuri sub semnul Zilelor Siguranței Rutiere Michelin

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului mult-așteptat de copiii zălăuanilor, “Zilele siguranţei rutiere Michelin” a reprezentat un succes, zeci de copii venind sâmbătă alături de părinți, bunici sau – cei mai mari – singuri, în centrul municipiului, pentru a participa la toate evenimentele puse la cale de Michelin cu ocazia acestui îndrăgit eveniment. Și de această dată, organizatorii au reușit să ofere celor mici și nu numai lor, cadrul potrivit pentru reamintirea şi învăţarea regulilor de bază în siguranţa rutieră, prin activităţi ce au la bază interacţiunea şi jocul, toate sub semnul bunei-dispoziții, mișcării și distracției.

Zonele şi activităţile puse la dispoziție de organizatori au cuprins acţiuni noi şi inovatoare alături de cele deja binecunoscute şi îndrăgite, existente în anii precedenţi. Traseul de biciclete a reprezentat o veritabilă lecţie distractivă de educaţie rutieră pentru micii biciclişti cu vârste între 4 şi 11 ani, care au avut ocazia să se familiarizeze cu semnele de circulație, să descopere importanța uriașă a semaforului şi să învețe cum să evite diversele obstacole pe care le pot întâlni în trafic. La simulatorul auto, participanții au învățat să-şi perfecționeze abilitățile de condus, într-un cadru sigur, cu un simulator care îi face să trăiască senzația unei maşini reale.

Caravana SMURD “Fii pregătit” a organizat, într-un cadru plăcut și oferind lecții și demonstrații pe înțelesul tuturor, cursuri de instruire pentru acordarea de prim – ajutor în cazuri de urgență pentru ca participanții, copii, tineri şi adulți, să fie pregătiți să facă față oricărei situații de urgență. În cadrul activităţii intitulate “Kilometri de siguranță rutieră”, sălăjenii de toate vârstele au primit invitația de a pedala pe bicicletele speciale. În plus, Michelin le-a pregătit participanţilor zone dedicate viitorului mobilităţii, pentru a descoperi şi experimenta cele mai noi şi moderne mijloace electrice de deplasare, precum Ninebot by Segway, Autotransilvania şi BMW, Hoverboard.
Zilele Siguranţei Rutiere Michelin au dat startul în Zalău şi primei zile din Săptămâna Mobilității Europene, organizată în fiecare an între 16 şi 22 septembrie. Această inițiativă urmăreşte să încurajeze municipalitățile europene să introducă şi să promoveze măsuri durabile de transport. Tot cu această ocazie v-a fi atrasă atenția asupra soluțiilor de mobilitate modernă şi oamenii vor fi încurajați să încerce alternative la utilizarea automobilului.

Un moment important în a şasea ediţie a evenimentului a fost marcat de dezvelirea unui copac-suport de biciclete pe care Michelin îl pune în sprijinul mobilității comunității din Zalău, pentru a înfrumuseța oraşul şi a promova mersul pe bicicletă.
“Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” au fost realizate în parteneriat cu Autotransilvania Cluj – BMW, Eurest, Caravana SMURD “Fii pregătit” – proiect al Fundației pentru SMURD, Ninebot by Segway, Poliţia Zalău şi Primăria Municipiului Zalău.

Leave a Comment