Diplomat al Sfântului Scaun, prezent la sfințirea bisericii greco-catolice din Marca

Miguel Maury Buendía, reprezentant diplomatic al Sfântului Scaun în România și Republica Moldova, va participa la sfințirea Bisericii greco-catolice „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Anton de Padova” din Marca.

La eveniment va mai participa Prasfinţia Sa Dr. Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic al Oradiei. Evenimentul va avea loc duminică, 16 octombrie, începând cu ora 10,30, potrivit preotului paroh Ionel Costaș. Ceremonia de sfinţire a lăcaşului de cult şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie vor fi oficiate de către Preasfinţia Sa Dr. Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic al Oradiei, împreună cu Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía nunțiu apostolic în România și Republica Moldova alături de un sobor de preoţi. Miguel Maury Buendía a fost consacrat în 2008 ca arhiepiscop titular de Italica, a îndeplinit funcția de nunțiu apostolic (reprezentantul diplomatic permanent al Sfântului Scaun pe lângă un stat,) în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan și apoi pe cea de nunțiu apostolic în România și Republica Moldova (din decembrie 2015). Pe 8 iunie 1999 a fost numit prelat de onoare al Sanctității Sale. Începând din 1 septembrie 2004 s-a ocupat de țările din Europa de Sud-Est în Secțiunea pentru Relații cu Statele din Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun.

One Thought to “Diplomat al Sfântului Scaun, prezent la sfințirea bisericii greco-catolice din Marca”

  1. […] Miguel Maury Buendía, reprezentant diplomatic al Sfântului Scaun în România și Republica Moldova, va participa la sfințirea Bisericii greco-catolice „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Anton de Padova” din Marca. La eveniment va mai participa Prasfinţia Sa Dr. Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic al Oradiei. Evenimentul va avea loc duminică, 16 octombrie, începând cu ora 10,30, potrivit preotului paroh Ionel Costaș. Ceremonia de sfinţire a lăcaşului de cult şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie vor fi oficiate de către Preasfinţia Sa Dr. Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic al Oradiei,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment