Din subteranele Minei Şărmășag, ies la lumină faptele penale ale directorului Teodor Ardelean

Fostul director al SC Exploatării Miniere Sălajul Şărmăşag, Mihaiu Teodor Ardelean, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii sălăjeni într-un dosar în care este acuzat de conflict de interese. Cele două părţi au căzut de acord asupra unei pedepse de opt luni de închisoare, cu suspendare condiţionată pe durata unui termen de încercare de doi ani şi opt luni.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, inculpatul, în calitate de director al SC Exploatarea Minieră Sălajul Şărmăşag, a aprobat cererea formulată de fiul său Cosmin Ilie Ardelean, la data de 10 decembrie 2010, şi i-a vândut acestuia un vestiar şi un chioşc alimentar aparţinând societății, cu preţul de 13.600 lei. În acest sens a fost întocmită factura 879160/30.12.2010, de către contabilul şef Dragoş Gavril Vasile, inculpatul Ardelean Mihaiu Teodor semnând şi pe factură la rubrica „semnătura de primire”.
Cu acordul încheiat de fostul director cu procurorii a fost sesizată Judecătoria Şimleu Silvaniei.
„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat procurorii.

Leave a Comment