Din ciclul „Să moară şi capra vecinului!” Alcoolul la volan, bată-l vina!

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Ip, s-a ales cu un dosar de cercetare penală, după ce a fost oprit în trafic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către poliţişti din municipiu. Prins cu alcoolul „la bord” şi conducând un autoturism cu numere false, acesta a încercat să scape de pedeapsă susţinând că a fost pus să şofeze chiar de către proprietarul maşinii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că tânărul a fost identificat de poliţiştii de ordine şi siguranţă publică de la poliţia municipală, în timp ce conducea pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu expirat. „În urma testării cu aparatul alcooltest , oamenii legii au constatat că şoferul Gabriel V., de 24 de ani, din Ip, avea o îmbibaţie alcoolică de 0,58 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto le-a spus poliţiştilor că autoturismul îi aparţine unui consătean de-al său, Barna M, de 23 de ani, şi că acesta a pus în circulaţie autotrismul neînmatriculat cu număr fals şi i l-a încredinţat să-l conducă, deşi ştia că se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Cu toate acestea, şoferul va răspunde penal în faţa legii. Pe numele său, oamenii legii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul conducerii unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală şi de conducere a unui autovehicul cu numere false.
Un alt şofer a fost prins duminică de către agenţii rutieri conducând un autoturism în municipiu deşi era beat şi nu deţinea permis de conducere. Marius M., de 30 de ani, din Crişeni, a fost oprit în trafic pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, şoferul a declarat că nu are actele la el şi si-a declinat o anumită identitate. Însă, după verificarea în baza de date, poliţiştii au constatat că şoferul minte. Mai mult, poliţiştii au aflat că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie şi avea şi o îmbibaţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere fără permis, cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală şi fals privind identitatea.

Alte articole

One Thought to “Din ciclul „Să moară şi capra vecinului!” Alcoolul la volan, bată-l vina!”

  1. Anonymus

    cand la volan este dr. Ioan Feder din zalau, putem vorbi de alcool la volan? Eu zic ca da!

Leave a Comment