Cu acoperişul scrum, din cauza coşului de fum necurăţat

Trei incendii au avut loc la finele săptămânii trecute în judeţ din cauza nerespectării măsurilor de prevenire privind coşurile de fum. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, primul incendiu a izbucnit sâmbătă, la la acoperişul unei locuinţe de pe strada Gheorghe Pop de Băseşti din oraşul Cehu Silvaniei. La intervenţie s-au deplasat pompierii de la Garda de intervenţie Cehu Silvaniei, care au stins operativ flăcările, arzând doar cinci metri pătraţi din structura acoperişului. În urma cercetărilor s-a stabilit drept cauză probabilă de incendiu coşul de neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
O altă intervenţie a avut loc duminică, în oraşul Jibou, unde pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un coş de fum care s-a aprins din cauza funinginii depuse pe acesta. În cauză nu s-au înregistrat pagube. Nu la fel de uşor a scăpat proprietarului unei gospodării din Cristolţ. Acesta a apelat la ajutorul pompierilor jibouani după ce o căpiţă de plante furajere i-a luat foc. Incendiul a pornit de la o scânteie de la coşul de fum, care a aprins căpiţa de fân. Au ars aproximativ patru tone de plante furajere.
Pompierii militari atrag, încă odată, atenţia cetăţenilor să respecte măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece: să cureţe periodic coşurile de fum, să nu depoziteze materiale combustibile în apropierea acestora şi să le izoleze corespunzător.

Alte articole

Leave a Comment