Descinderi la jibouani bănuiţi de furt de combustibil de la CFR

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napocă au efectuat miercuri, 6 septembrie, descinderi în depourile Satu Mare, Cluj şi la SELC Jibou pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de alimentări cu combustibil ale locomotivelor şi automotoarelor, în afara programului. La acţiunea privind furturile de motorină a luat parte şi o echipă a Corpului de Control al CFR Călători.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, cu prilejul verificărilor au fost identificate şi ridicate documente ce pot constitui probe în două dosare penale cu privire la comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual, de către angajaţi ai firmei în cauză.
Urmărirea penală în acest caz a fost dispusă în 4 septembrie, în urma sesizării conducerii CFR Călători privind alimentarea, chiar și peste capacitatea rezervoarelor, a materialului rulant de tractiune de pe raza SRTFC Cluj în afara programului, în perioada ianuarie 2016-iulie 2017. „La nivelul activității companiei s-au realizat încă de la începutul anului trecut mai multe asemenea acțiuni cu scopul de a stopa furturile și vor continua la nivel naţional, în toate locațiile feroviare”, precizează oficialii Căilor Ferate.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016-2017, persoanele vizate ar fi efectuat mai multe alimentări cu combustibil ale locomotivelor ce tractează trenurile de călători şi automotoarele, fără a avea aprobările necesare şi fără justificare temeinică, existând suspiciuni de însuşire şi traficare a combustibilului astfel alimentat”, au mai spus poliţiştii.

2 Thoughts to “Descinderi la jibouani bănuiţi de furt de combustibil de la CFR”

  1. Rumunie plai cu floci!...

    Apai se stie ca jiboienii au „o vasta experenta” in ciorditu zamei din ujerele vacilor chefereului fara sa pateasca niica (vezi pulitistii de la TF-u,hoti de motorina,care sunt bine mersi,in fonctii si in ziua de astazi!)

  2. IOAN

    Daca nu-i prejudiciu,nu-i furt! ADICA,DACA DUPA NENUMARATE CALCULE FACUTE DE TOT ATATEA ORGANE SI ORGANISME DE CONTROL PRIN STOCURILE DE MOTORINA,,NU LIPSESTE NICI UN LITRU. ATUNCI,UNDE-I PREJUDICIUL? PE CE BAZA AU FOST CONDAMNATI OAMENII AIA?

Leave a Comment