Depistați la volan fără permis și sub influența alcoolului

Conducerea fără permis și conducerea sub influența băuturilor alcoolice au fost infracțiunile constatate de polițiștii rutieri în sfârșitul de săptămână trecut. În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale. În ziua de 21 februarie, la ora 14, poliţiştii din cadrul Poliției Șimleu Silvaniei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului, au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Mesteacănului, condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani. Verificările efectuate de polițiști au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În noaptea de 21 spre 22 februarie, la ora 1, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Zalău au identificat pe strada Gheorghe Lazăr, din municipiu, un autoturism avariat, condus de un tânăr de 22 de ani, din Zalău. Din cercetări s-a stabilit că șoferul, în timp ce conducea autoturismul pe strada menționată, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Altă faptă de conducere sub influența băuturilor alcoolice a fost constatată și de polițiștii din Jibou, în noaptea de 22 spre 23 februarie, în jurul orei 0.30. Un tânăr de 22 de ani, din Jibou, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitate, deși se afla sub influența consumului de alcool. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor materialul probator va fi înaintat cu propuneri legale unităților de parchet competente.

 

 

Alte articole

One Thought to “Depistați la volan fără permis și sub influența alcoolului”

  1. Anonim

    De N ori mai mulți nu sînt prinși. La români, de la 18 ani pînă la adînci bătrîneți șofatul băut și fără permis este etnografie și folclor.

Leave a Comment