De la începutul anului, pompierii sălăjeni au avut peste 3.300 de intervenţii

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au intervenit, în perioada 1 ianuarie-15 septembrie, la 3.348 de evenimente, paramedicii de la SMURD totalizând, în acelaşi interval, 2.238 de intervenţii, cele mai multe pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, a anunţat joi, 28 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, lt. col. Florin Pop, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului.
Potrivit acestuia, timpul mediu de răspuns la intervenţiile SMURD a fost de 4 minute şi 36 de secunde în mediul urban şi de 15 minute şi 56 de secunde în mediul rural, încadrându-se, astfel, în criteriile de performanţă stabilite de legislaţia în vigoare. Au fost asistate medical 2.143 de persoane, din care 1.982 adulți și 161 copii.
În ceea ce priveşte celelalte echipaje specializate, acestea au intervenit, printre altele, la 251 de incendii de vegetaţie, 146 de incendii, 15 salvări de animale şi nouă acţiuni de protecţie a mediului.
În timpul intervenţiilor, a mai spus sursa citată, au fost salvaţi şase adulţi şi un copil, aproape 800 de animale şi au fost protejate bunuri de aproape 9 milioane de lei. În același interval de timp, s-a intervenit la 146 de incendii, 251 incendii de vegetație, 15 operațiuni de salvare a animalelor, 9 acțiuni pentru protecția mediului și 53 pentru alte situații de urgență.
Bilanţul aferent perioadei menţionate include 116 intervenţii pentru stingerea incendiilor, 111 dintre ele la proprietăţi individuale (locuinţe, anexe, bunuri, mijloace de transport). Raportat la împrejurarea determinantă, cele mai multe incendii au izbucnit din cauza instalaţiilor electrice defecte, a coşurilor de fum defecte ori necurăţate, a utilizării focului în spaţii deschise şi a fumatului în locuri nepermise.

Leave a Comment