Cutremur de 4,2 în Sălaj. Seismul a fost resimțit în toate localitățile județului

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, în judeţul Sălaj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în ziua de 1 Mai, la ora 9 și șase secunde, în zona seismică Crişana şi a avut o magnitudine de 4,2 pe scara Richter.

Seismul a fost resimţit în tot județul, dar și în câteva localități din Bihor și Cluj aflate aproape de granița cu Sălajul. Potrivit reprezentanților ISU Sălaj, nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale.

Acesta este cel mai mare cutremur resimțit în Sălaj în ultimii 30 de ani, după seria de trei cutremure din 30/31 mai 1990.

Ultimele cutremure resimțite  în județul nostru au avut loc în 9 mai 2016, la ora 6.07, un seism cu magnitudine 2,4 produs la granția Sălajului cu județul Cluj, și în 11 septembrie 2017, la ora 6, seism ce a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter.

Alte articole

10 Thoughts to “Cutremur de 4,2 în Sălaj. Seismul a fost resimțit în toate localitățile județului”

 1. Cititorul

  Dacă reţin bine minte, cutremurul din 30 mai 1990 a fost ceva mai puternic. Cel puţin la Zalău s-a simţit mai tare atunci.

 2. D

  De ce nu a sunat alarma de avertizare calamități naturale?

  1. Anonim

   Pentru că trăieşti ȋn România, cui pasă aici de semeni, steagul contează.

  2. L

   Nu e nevoie pentru atâta ??

 3. Anonim

  eu chiar ca l-am resimtit serios , se zgaltaia scaunul cu mine si tot ce atarna prin casa se legana

 4. Anonim

  au fost anuntati doar votantii psd-alde-udmr ceilalti nu conteaza

 5. Antonio

  Ma,nu stiti scrie un nume.

 6. Andrei

  Sunt curios la ce cutremur rezista blocurile din Zalau. Cel putin din cate stiu primele blocuri din Zalau au fost construite sa reziste la un cutremur de 7 grade pe scara Richter. Faza e ca majoritatea blocurilor sunt facute de Ceausescu din panouri prefabricate, deci un fel de lego care din punctul meu de vedere nu cred ca rezista la un cutremur de peste 6.

  1. Anonim

   cele facute de Ceausescu, SIGUR, rezista .

   cele de dupa, nu toate…

Leave a Comment