Cu alcoolemie de „petrecere”, pe drumurile Zalăului

Unii șoferi nu înțeleg niciodată gravitatea celei mai „negre” infracțiuni din domeniul rutier și nu realizează faptul că, a te urca la volan după ce ai consumat alcool poate reprezenta, cu o probabilitate foarte mare, ultimul drum. Pentru ei, pentru ceilalți ocupanți ai mașinii, dar și pentru ceilalți participanți la trafic care, de multe ori, cad victime nevinovate ale acestor oameni fără conștiință.

Niciodată acești șoferi nu învață din tragediile altora, nu se gândesc măcar o clipă la riscurile la care se expun și la care îi expun pe ceilalți, dincolo de o simplă amendă sau chiar o pedeapsă privativă de libertate. Este vorba despre linia care trasează demarcajul sumbru dintre viață și moarte.

Un alt caz, unul din cele tot mai multe constatate de polițiști, i-a adus unui șofer un dosar penal. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă comisă, luni, 10 iunie a.c., la ora 18.35, în municipiul Zalău.

La data menţionată, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din municipiul Zalău, care conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Leave a Comment