Criminaliștii sălăjeni, în misiune pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Sălaj au luat parte la o misiune privind destructurarea unei rețele de traficanți de droguri de risc. Misiunea a fost una complexă și a vizat percheziții în mai multe județe din țară.

Zilele trecute, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud a efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, mai multe persoane au comercializat droguri de risc (canabis) și substanțe cu efecte psihoactive consumatorilor din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, contra unor sume de 50 și 100 de lei/gram. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 30 de kilograme de canabis, 3 kilograme de substanțe psihoactive, sumele de 80.400 lei și 710 euro, o mașină de numărat bani, 490 de plicuri noi cu sistem ziplock, 7 grindere, mai multe terminale mobile și dispozitive de stocare a datelor. Peste 20 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud. Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Serviciilor Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș și Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa foto: DIICOT

One Thought to “Criminaliștii sălăjeni, în misiune pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri”

  1. […] Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Sălaj au luat parte la o misiune privind destructurarea unei rețele de traficanți de droguri de risc. Misiunea a fost una complexă și a vizat percheziții în mai multe județe din țară. Zilele trecute, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud a efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment