Crăciunul, cărțile și moneda virtuală de la API Zalău

Cărți donate, bani virtuali, bomboane și bună dispoziție, acestea sunt ingredientele târgului de carte organizat astăzi de elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din municipiul Zalău.

Târgul se desfășoară în pauze și se bazează pe un principiu simplu. Elevii donează cărți și primesc „API bancnote”, bancnote simbolice utilizate într-un program de educație financiară derulat de unitatea de învățământ, dar și bomboane. Toate cărțile donate vor ajunge la elevi  din comuna Gârbou. „Târgul de carte organizat astăzi la școala noastră se desfășoară în pauze, pauze în care elevii pot dona o carte. Elevii primesc în schimb „API bancnote” și au parte de o surpriză dulce. Toate cărțile strânse în cadrul târgului vor ajunge la copii  din Bezded.  Asta încercăm să facem noi astăzi la API Zalău. Activitatea este coordonată de elevii care fac parte din consiliul școlar al unității noastre”, ne-a declarat profesoara Aniela Lung.

Moș Crăciun, cărțile și bucuria apropierii sărbătorilor

„Mă numesc Sabou Flavia Alexia și mă număr printre coordonatorii acestui târg de carte. Sunt elevă, iar astăzi, colegii noștri pot dona cărți și primesc API bancnote și bomboane. Nu promovăm doar cartea și bucuria de a dona, ci și propria noastră monedă, o monedă simbolică ce este este utilizată în cadrul programului de educație financiară derulat în școala noastră. Aceste cărți pe care le strângem de la colegii noștri urmează să ajungă la copii din Bezded, iar noi sperăm să fie o surpriză pentru ei, o mică bucurie”, mi-a spus Alexia.

Pauza mare

Am ajuns la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” în pauza mare. Discutasem înainte cu profesorii Mirel Matyas și Aniela Lung. Elevii donau cărți în holul instituției și primeau bomboane și bancnote simbolice cu numele școlii. Cărțile au fost așezate în cutii și urmează să ajungă la elevii din Bezded, acum, în pragul Crăciunului. Nu vreau să laud pe nimeni, dar m-am simțit bine văzând elevi implicați, adolescenți simpli care chiar cred în ceea ce fac. A, încă ceva. I-am întrebat de Moș Crăciun. Am zâmbit, toți mi-au spus că le place ideea de a crede în Moș Crăciun. Unii îl văd ca fiind un bătrân gras, cu barbă mare, albă, cu sanie și reni, iar alții îl văd ca pe un bătrân puternic, zâmbăreț, gata să împartă bucurie în întreaga lume.

Leave a Comment