Controale în cascadă, în Sălaj: vitezomanii – luaţi în colimatorul Poliţiei Rutiere

Graba face parte din viaţa noastră de zi cu zi, iar de cele mai multe ori circulaţia cu viteză reprezintă drumul spre tragedii sigure. Reducerea numărului de accidente şi descurajarea celor care încalcă regulile de circulaţie sunt principalele direcţii de acţiune ale poliţiştilor rutieri. Astfel, pentru a menţine climatul de siguranţă rutieră pe şoselele din judeţ, poliţiştii sălăjeni au desfăşurat în zilele de 6 și 7 februarie o acţiune pe linie de circulaţie rutieră care i-a vizat pe cei care calcă prea mult pedala de acceleraţie şi nu respectă limitele de viteză impuse de lege. În acest context, în decursul a celor două zile, nu mai puţin de 164 de şoferi au fost depistaţi conducând cu viteză peste limita legală.

De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni, din care două la regimul circulației rutiere și au fost suspendate cinci premise de conducere pentru depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu mai mult de 50 Km/h. Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare, acesta fiind, de fapt, doar începutul unor serii de acţiuni ce se vor desfăşura pe întreg teritoriul judeţului. Vitezomanii, cei care depăşesc neregulamentar sau cei care nu acordă prioritate pietonilor ori autovehiculelor fiind principalii vizaţi de controalele şi radarele celor de la rutieră.

Poliţia recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune, să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare sau riscante. Poliţia rutieră reaminteşte că această manevră se face numai după o asigurare temeinică, să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice şi să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule.

 

Alte articole

Leave a Comment