Condamnare pentru femeia care racola minori pentru elveţianul pedofil

La doar o săptămână după ce s-au pronunţat în dosarul elveţianului acuzat de pedofilie, magistraţii Tribunalului Sălaj au stabilit pedeapsa şi în cazul femeii din Sibiu care se ocupa cu racolatul copiilor.
Potrivit minutei publicate pe site-ul instanţei, Mihaela Boldijar a fost condamnată la 14 ani şi 10 luni de închisoare cu privare de libertate, după ce a fost găsită vinovate de comiterea a şase infracţiuni de trafic de minori.
Femeia a primit între cinci ani şi cinci ani şi jumătate de închisoare pentru fiecare dintre cei şase copii traficaţi. Cum inculpata avea la activ o condamnare de trei ani şi patru luni cu suspendare, pentru tâlhărie calificată, judecătorii au stabilit ca la pedeapsa cea mai grea, de cinci ani şi jumătate, să îi adauge pedeapsa mai veche plus un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse. Trăgând linie, magistraţii sălăjeni au decis o trimită în spatele gratiilor pentru aproape 15 ani. Sibianca a fost obligată să achite fiecărui copil traficat daune morale în valoare de 1.000 de euro, precum şi 5.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, ea şi-a pierdut şi unele drepturi, printre care cele părinteşti ori de a fi tutore sau curator, pe o durată de patru ani, a cărei executare va începe după executarea pedepsei închisorii. Soluţia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că Mihaela Boldijar a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT Sălaj într-un dosar de trafic de minori, fiind acuzată că a racolat mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, cu care elveţianul Lombriser Wendelin întreţinea, mai apoi, relaţii sexuale.
Bărbatul s-a orientat în principal spre copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace, neaflaţi sub supravegherea părinţilor, care cerşeau sau îşi câştigau existenţa căutând alimente, haine şi fier în containere, susţin procurorii DIICOT Sălaj, care au instrumentat cazul.
Potrivit sursei citate, în 2015, Lombriser a abordat-o în faţa gării din Sibiu pe inculpată, acolo unde femeia îşi petrecea mare parte din timp, şi i-a propus să-i caute „copii minori, de sex masculin, în vederea satisfacerii plăcerilor sexuale, în schimbul unor sume de bani”.
„În acest context, profitând de naivitatea victimelor specifică vârstei precum şi de lipsurile materiale, inculpata Boldijar Mihaela a recrutat mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 12-16 ani ce proveneau din familii foarte sărace de pe raza unei localităţi din judeţul Sibiu şi care îşi câştigau existenţa singuri prin cerşit pe raza oraşului Sibiu”, precizează anchetatorii.
Elveţianul a primit şapte ani de închisoare şi a fost obligat la plata a 18.000 de euro daune morale către cele şase victime.

Alte articole

Leave a Comment