Condamnare definitivă pentru contrabandista care a fost la un pas de a omorî un poliţist în Hereclean

Condamnată de prima instanţă la 18 ani de închisoare în regim de detenţie, pentru pentru ultraj raportat la tentativă de omor calificat şi contrabandă, Maria Pop, femeia din Sighetu Marmaţiei care, în iunie 2016, a târât cu maşina doi poliţişti şi a fost la un pas să îl omoare pe unul dintre ei, a primit verdict definitiv.
În speranţa unei soluţii mai blânde, ea a făcut apel la sentinţa pronunţată în octombrie 2016 de către Tribunalul Sălaj. Sorţii nu i-au surâs, pentru că zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins ca nefondat apelul ei şi chiar au obligat-o să achite cheltuieli judiciare în valoare de 300 de lei.
Reaamintim că Maria Pop a ajuns în spatele gratiilor după ce a încercat să scape de controlul poliţiştilor ce o opriseră în trafic, în Hereclean, după ce aceştia îi descoperiseră în autoturism mai multe ţigări de contrabandă. În momentul în care oamenii legii i-au comunicat că va fi dusă la sediul Poliţiei pentru efectuarea de cercetări şi că maşina va fi condusă de un ofiţei de poliţie, femeia a încercat să fugă. Poliţiştii au încercat să oprească maşina, unul din ei deschizând portiera din dreapta faţă pentru a intra în autoturism. „În aceste împrejurări, agentul şef principal de poliţie Terheş Călin a intenţionat oprirea deplasării autoturismului condus de inculpată, iar comisarul şef de poliţie Mureşan Olimpiu, care se afla lângă portiera din dreapta faţă a autoturismului, a deschis portiera pentru a intra în autoturism. Inculpata şi-a continuat însă deplasarea, a accelerat, a virat stânga, cei doi poliţişti fiind astfel târâţi de autoturism, căzând mai apoi pe carosabil. În aceste împrejurări autoturismul a trecut cu roata din partea stângă spate peste piciorul agentului şef principal de poliţie Terheş Călin”, precizau procurorii la momentul trimiterii ei în judecată.
În urma cercetărilor, au fost identificate şi ridicate 6.158 pachete de ţigări de contrabandă, pe care maramureşeanca le transporta cu autoturismul în momentul în care poliţiştii au oprit-o pentru control. Pentru că faptele au fost savârşite în perioada de supraveghere a unei pedepse anterioare, de doi ani, două luni şi 20 de zile pentru contrabandă, instanţa dispus ca Maria Pop să execute şi această pedeapsă. Ca urmare, maramureşeanca va avea de executat 18 ani 2 luni şi 20 de zile închisoare în regim de detenţie.
În plus, femeia a fost obligată să plătească omului legii daune morale şi despăgubiri materiale în valoare de 13.500 de lei, Spitalului Judeţean, 378 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare ale poliţistului, precum şi 70.098 de lei către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj, adică prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Leave a Comment